Internetul

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Internetul.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. Internetul: o reţea de reţele
2. Este Web-ul un nou tip de televiziune?
2.1 Cumpărături online
2.2 Investiţii şi administrarea banilor
2.3 Sănătate/Medicină
2.4 Căutarea unei slujbe
2.5 Urmărirea pachetelor
2.6 Efectuarea tuturor operaţiunilor bancare online
2.7 Jocuri în reţea
2.8 Proiecte de cercetare
3. Internet Explorer, noul campion
4. Netscape este acum challenger-ul
5. iCab
6. Utilizarea altui browser
7. RealPlayer 8
8. E-mail-ul
9. Chat-ul
10. Hacker-i, cracker-i şi „script kiddies”
11. Menţinerea securităţii
12. Bibliografie

Extras din document

INTERNETUL

Revoluţia digitală ne-a dat cu o mână, creând tot felul de modalităţi eficiente de comunicare electronică, şi ne-a luat cu cealaltă, mărindu-ne aşteptările şi ridicând mereu ştacheta. Erupţia Internetului, a Web-ului şi a intranetului şi portalurilor pentru afaceri reprezintă cel mai bun exemplu în acest sens.

Cât de ocupat aţi devenit în ultimul timp? Aveţi prea multe responsabilităţi? Simţiţi că aproape nu mai aveţi timp pentru nimic? Cât de des auziţi pe cineva spunând lucruri de genul: „Trimite-mi prin fax ciorna aceea”, „Trimite-mi prin e-mail acele statistici”, „Termenul de ieşire pe piaţă a acestui produs a fost devansat datorită concurenţei” sau „Ne-a luat mai mult timp decât ne aşteptam – nu poţi tu să-ţi faci treaba în mai puţin timp decât era planificat pentru ca proiectul să fie gata la timp?”.

Internetul: o reţea de reţele

Majoritatea dintre noi suntem prea ocupaţi pentru a ne petrece ziua discutând despre istoricul şi tehnologia Internetului şi despre toate istorioarele fascinante asociate acestuia. Puteţi găsi aceste anecdote oriunde. Este destul spus că Internetul nu este o reţea prea coerentă aşa cum este o reţea de arie locală, cum puteţi întâlni într-o firmă, sau o reţea de arie largă, cum puteţi întâlni într-un campus universitar.

De fapt, Internetul este o colectie de legături slabe şi redundante de reţele mici şi calculatoare individuale, în care toate sunt de acord să partajeze informaţii utilizând diferite protocoale pentru Internet ca lingua franca.

Dacă întrebaţi cu ce seamănă şi cum funcţionează Internetul, veţi obţine o serie de răspunsuri de genul celor primite de la un orb care pipăie diferite părţi ale unui elefant. Internetul este ca un nor, ca o ţesătură, ca un arbore.Vă sugerez să vă gândiţi la Internet ca la o cutie neagră. Ceva intră printr-un capăt şi iese pe la celălalt capăt. Renunţaţi să încearcaţi a vă imagina ce se întâmplă înăuntru. De ce a ales puiul de găină o anumită cale prin Internet?Pentru a ajunge pe partea cealaltă.

Cel mai important progres în evoluţia Internetului, pentru a putea fi utilizat mai uşor şi mai comod, a fost dezvoltarea World Wide Web-ului (o metodă pentru a putea vedea mai mult din Internet) şi a elegantelor programe numite browser-e pentru Web, care vă permit să vedeţi şi să scormoniţi prin nenumăratele surse de informaţii, comunicaţii şi software care sunt disponibile acolo.

Căutarea pe Internet este o simplă problemă de rulare a unuia din aceste programe pentru a ajunge la destinaţie. Datorită flexibilităţii mediului Web, puteţi utiliza un browser pentru a obţine acces la elemente care sunt undeva acolo în Internet, dar nu direct pe Web. Browser-ul Web se comportă ca un fel de interfaţă umbrelă pentru întregul Internet.

Orice browser Web aţi avea, trebuie să ştiţi cum să:

- Porniţi programul

- Navigaţi pe Web urmând legăturile

- Mergeţi înainte şi înapoi de-a lungul celei mai recente căi urmate

- Introduceţi o adresă Web pentru a merge direct la locaţia respectivă

- Blocaţi afişarea imaginilor grafice pentru a naviga cu viteză mai mare (bineînţeles, pentru browser-e grafice)

- Faceţi şi să vă întoarceţi la semne de carte

- Atribuiţi o pagină Web favorabilă ca pagină de plecare

- Căutaţi pe internet

O dată ce aveţi cunoştinţe, navigarea pe Web se reduce pur şi simplu la pornirea programului şi urmărirea legăturilor, vizitarea semnelor de carte, introducerea directă a adreselor şi căutarea.

Bineînţeles, veţi întâlni şi câteva variaţii: pagini împărţite în cadre, site-uri care vă cer să vă înregistraţi şi/sau să introduceţi o parolă pentru a putea obţine ceea ce căutaţi, conexiuni securizate între browser-ul dumneavoastră şi o gazdă pentru a putea cumpăra online diferite produse fără a vă expune cartea de credit persoanelor răuvoitoare. Dar rutina de bază – acţiunile de indicare, clic şi salt din site în site – sunt aceleaşi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Internetul.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE VEST FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE