Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2865
Mărime: 78.98KB (arhivat)
Cost: 4 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mircea Georgescu

Cuprins

Cuprins

Internetul 2

1. Prezentarea internetului. 2

1.1. Navigare pe WEB. 2

1.2. Vizitarea firmelor, a guvernelor, a muzeelor, a şcolilor. 2

1.3. Citirea ştirilor. 3

1.4. Explorarea bibliotecilor. 3

1.5. Procurarea programelor. 3

1.6. Cumpărături. 3

1.7. Desfăşurarea discuţiilor. 4

1.8. Chat. 4

1.9. Sumar. 4

2. Rolul tehnologiei informaţiei în evoluţia afacerilor. 5

2.1.Este productivitatea indicatorul potrivit pentru a măsura impactul TI în mediul economic? 5

2.2.Tehnologia informaţiei – factor cheie în dezvoltarea relaţiilor de colaborare globale. 6

2.3. Organizaţia virtuală în viziunea tradiţională. 6

3. Societatea cunoaşterii şi munca la distanţă. 7

Extras din document

Internetul

1. Prezentarea internetului.

Fără îndoială, aţi auzit de reţea de calculatoare, un grup de calculatoare conectate în aşa fel încât pot comunica unul cu altul. Când calculatoarele sunt legate într-o reţea, utilizatorii îşi pot trimite unul altuia mesaje şi pot partaja fişierele sau programele.

Reţele de calculatoare pot fi astăzi formate din numai două PC-uri legate între ele într-un birou dar pot fi formate şi din mii de calculatoare de toate tipurile, răspândite în toată lumea şi conectate una la cealaltă, nu doar prin cabluri, ci şi prin linii telefonice şi chiar prin satelit.

Pentru construirea unei reţele mari, se contruiesc o mulţime de reţele mici şi apoi sunt legate între ele, creând internetul. Acesta este, de fapt, Internetul: cea mai mare reţea de interretele ( de aici şi numele ). În case, întreprinderi, şcoli şi birouri guvernamentale din întreaga lume, milioane de calculatoare de tipuri diferite-PC-uri, Macintosh-uri, mainframe-uri industriale şi altele –sunt conectate împreună în reţele, iar reţelele sunt conectate la o alta, formând Internetul. Pentru că totul este conectat, orice computer de pe internet poate comunica cu altul.

1.1. Navigare pe WEB.

Este foarte probabil că interesul dumneavoastră pentru internet să fi fost trezit de World Wide Web, chiar dacă nu vă daţi seama. Când vedeţi poveşti noi despre Internet, descrise ca fiind “tari” şi pe cineva privind un desktop plin de lucruri de văzut şi de făcut, atunci acea persoană se uită pe World Wide Web, denumit pe scurt “Web” sau “WWW”.

Toate aceste adrese Internet pe care le vedeţi astăzi în reclame – www.coca-cola.com şi aşa mai departe – sunt adresele necesare pentru vizitarea respectivelor companii pe Web. Cu o conexiune la Internet şi un browser Web instalat pe computer puteţi scrie o adresă ca să vizitaţi un anumit site Web şi să citiţi paginile Web stocate acolo.

1.2. Vizitarea firmelor, a guvernelor, a muzeelor, a şcolilor.

Orice mare organizaţie are astăzi propriul site Web. Multe organizaţii mai mici au site-uri proprii sau sunt prezentate în pagini stocate pe alte site-uri. Puteţi vizita aceste site-uri pentru a afla mai multe despre produsele pe care doriţi să le cumpăraţi, despre o şcoală sau despre politicile guvernamentale şi multe altele.

1.3. Citirea ştirilor.

CNN are propriul site Web la fel ca şi New York Times, mai bine spus toate ziarele, marile reviste şi tabloide au site-uri pe Internet ce pot fi accesate în orice moment. veţi găsi, de asemenea un mare număr de surs de ştiri care nu sunt tipărite sau transmise pe calea undelor ( prin radio sau televiziune ) – ci doar exclusiv pe Web.

Orice fel de ştiri aţi căuta, le puteţi găsi pe Web. Şi adesea, ştirile online sunt mai proaspete decât orice alt echivalent tipărit, pentru că, spre deosebire de ştirile transmise în etere, au avantajul să aveţi acces la ele oricând doriţi.

Preview document

Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor - Pagina 1
Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor - Pagina 2
Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor - Pagina 3
Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor - Pagina 4
Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor - Pagina 5
Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor - Pagina 6
Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor - Pagina 7
Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor - Pagina 8
Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor - Pagina 9
Internetul și Rolul Tehnologiei Informației în Evoluția Afacerilor - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Internetul si Rolul Tehnologiei Informatiei in Evolutia Afacerilor.docx

Alții au mai descărcat și

Utilizarea informațiilor

ARGUMENT Rapida dezvoltare a tehnologiei informaţiei a transformat calculatorul într-un instrument indispensabil, prin intermediul căruia putem...

Comunitățile și Rețele Virtuale

COMUNITĂŢILE ŞI REŢELE VIRTUALE 1. INFORMAŢII GENERALE Internetul este, în marea majoritate a cazurilor, aceeaşi reţea, însă văzută ca un mediu...

Arhitectura Calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Inteligența artificială

Definirea inteligenței artificiale și a unor concepte de bază din inteligența artificială. Competențe: Cunoașterea noțiunilor introductive ce...

Bazele Tehnologiei Informatiei

I.Sistemul informational al unei firme Poate fi definit ca ansamblul tuturor componentelor implicate in procesul de colectare, preluare,...

Ai nevoie de altceva?