Managementul Configuratiilor in Proiectele TIC

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Managementul Configuratiilor in Proiectele TIC.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. Introducere
1.1. Ce este un proiect?
1.2. De ce proiectele au nevoie de management?
2. Managementul cofiguraţiilor
2.1. Generalităţi
2.2. Rol şi funcţii de bază
2.3. Planul de management al funcţiilor
2.4. Administraţia publică şi managementul configuraţiilor
2.5. Probleme identificate în managementul configuraţiilor
3. Bibliografie

Extras din document

1. Introducere

1.1. Ce este un proiect?

Un proiect reprezintă modalitatea de organizare funcţională a resurselor (umane şi de altă natură) în vederea realizării unui obiectiv bine stabilit. Un proiect se defineşte ca o succesiune de procese nerepetitive în scopul realizării unor livrabile noi, bine definite, în cadrul unei organizaţii special create pentru acest scop, în cadrul unor constrângeri de timp, calitate şi cost.

1.2. De ce proiectele au nevoie de management?

Indiferent de dimensiunea unui proiect sau de complexitatea acestuia, îndeplinirea

obiectivelor înseamnă atingerea standardelor de calitate propuse, în limitele de timp şi de buget stabilite. O metodologie de management de proiect pune la dispoziţie o serie de component şi procese care să ajute în procesul de planificare, monitorizare şi control şi care să asigure că proiectul va fi realizat la timp, cu bugetul alocat, la nivelul de calitate programat şi cu atingerea tuturor obiectivelor propuse.

2. Managementul cofiguraţiilor

2.1. Generalităţi

Managementul configuraţiilor identifică, urmăreşte şi protejează livrabilele proiectului, fiind un proces la fel de important atunci când este aplicat documentelor proiectelor sau oricărui alt livrabil de proiect. Managementul configuraţiilor este parte integrantă a controlului calităţii, întrucât, fără această componentă managerul de proiect nu ar şti care este ultima versiune a fiecărui livrabil din cadrul proiectului. Obiectivul acestui proces este de a asigura în mod organizat, controlat accesul la livrabilele din proiect. Acesta include nu numai urmărirea versiunilor livrabilelor (documente, fişiere sursă etc.), ci şi managementul schimbărilor. Managementul configuraţiei poate fi aplicat pentru asigurarea şi menţinerea calităţii. Astfel, sunt păstrate evidenţe privind toate livrabilele proiectului din momentul în care ele au fost verificate din punct de vedere al calităţii, se controlează accesul la ele şi se menţin înregistrări privind stadiul în care ele se găsesc.

2.2. Rol şi funcţii de bază

Managementul configuraţiilor identifică, urmăreşte şi protejază livrabilele

proiectului, fiind un proces la fel de important atunci când este aplicat documentelor proiectelor sau oricărui alt livrabil de proiect.

Rolul managementului configuraţiei este acela de a furniza:

• un mecanism pentru managementul, urmărirea şi menţinerea controlului pentru livrabilele proiectului. Astfel, sunt păstrate evindenţe privind toate livrabilele proiectului din momentul în care ele au fost verificate din punct de vedere al calităţii, se controlează acesul la ele şi se menţin înregistrări privind stadiul în care ele se găsesc;

• un sistem pentru înregistrarea, urmărirea şi păstrarea tuturor problemelor proiectului;

• informaţii privind diferitele versiuni de livrabile care alcătuiesc sistemul, la un moment dat. Acest lucru permite realizarea de teste parţiale sau ale întregului sistem.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Configuratiilor in Proiectele TIC.docx