Memorii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Memorii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Cea mai importanta si costisitoare componenta fizica a unui calculator personal este memoria interna, prin intermediul careia vom putea aprecia performantele unui calculator. Aceasta este unitatea functionala a calculatorului destinata pastrarii permanente sau temporare a programelor si a datelor necesare utilizatorului si bineânteles a sistemului de operare.

Memoria interna a unui calculator este caracterizata de doi parametrii:

- dimensiunea;

- timpul maxim de raspuns;

Dimensiunea acestei memorii este în strânsa legatura cu microprocesorul folosit (în speta cu limitarile impuse de acesta). O valoare des întâlnita pentru aceasta marime este de 1 Mbyte. Cu cât aceasta este mai mare. Cu atât performantele calculatorului sunt mai bune.

Timpul maxim de raspuns se refera la intervalul de timp care este necesar memoriei interne pentru a citi sau scrie date. Mai exact, intervalul de timp ce se scurge din momentul în care primeste de la microprocesor comanda de citire si momentul în care depune pe magistrala de date valoarea citita (similar este si pentru scriere). Valoarea medie a acestui parametru este de 70 ns. Cu cât aceasta valoare este mai mica, cu atât calculatorul este mai rapid.

În configuratia unui sistem electronic de calcul în functie de modul în care se realizeaza accesul la memorie, pot fi întâlnite simultan doua mari tipuri de memorii: memorii ROM si memorii RAM.

Fisiere in arhiva (1):

  • Memorii.doc