MP3 Player

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie MP3 Player.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: M.Dobos

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Abstract. Lucrarea prezinta avantajele si dezavantajele a patru modele de MP3 player produse de firmele Apple(iPOD photo 60GB, iPOD shuffle 1GB) si iRiver (iRiver H10, iRiver N10). Scopul lucrarii este si acela de a evidentia cel mai adecvat produs din punct de vedere al raportului calitate/pret.

1 Introducere

In anul 1987 Fraunhofer Institute, cu ajutorul profesorului Dieter Seitzer, a elaborat standardul mp3. Proiectul a purtat numele Eureka project EU147, Digital Audio Broadcasting (DAB). Dupa 2 ani Fraunhofer Institute patenteaza tehnologia mp3 in Germania, iar in 1995 inainteaza o cerere de patentare a tehnologiei mp3 in Statele Unite ale Americii. Primul mp3 player ajunge pe Internet in 1997 atunci cand un producator la Advanced Multimedia Products creeaza AMP MP3 Playback Engine. Cel mai popular player software mp3, Winamp, ajunge pe Internet gratie unui grup de studenti care au preluat codul AMP MP3 si au adaugat o interfata pentru Win-dows. Winamp este oferit gratis declansand mania mp3.

Dupa ce in 1998 este prezentat la CeBIT primul dispozitiv mp3 player portabil, in-cepand cu 1999 piata este invadata de astfel de solutii. Metodele alese de producatori impart mp3 player-ele in 3 categorii : cu CD, cu memorie flash si cu harddisk.

2 Prezentare avantaje/dezavantaje

In ultimul timp pretul memoriei flash a scazut foarte mult, fapt care a condus la aparitia unui numar foarte mare de mp3 playere cu memorie flash. Fiecare dintre solutii are avantaje si dezavantaje. Playerele mp3 cu CD sunt din ce in ce mai rar intalnite datorita dimensiunii foarte mari comparativ cu celelalte solutii. Acestea au insa avantajul major ca nu necesita un calculator pentru a incarca un nou set de melodii. Este ideal pentru conectarea la radiocasetofonul din masina sau pentru acei utilizatori care au o colectie foarte mare de CD-uri si nu au timp sa o converteasca in fisiere mp3. Cele cu memorie flash au avatajul dimensiunilor mici. Mp3 player-ele cu harddisk au avantajul evident al capacitatii de stocare. In 60 GB au loc peste 20.000 melodii mp3 la o calitate foarte buna (3MB/melodie), asta inseamna peste sapte zile de muzica nonstop. Din pacate si aceasta solutie are punctele ei slabe : un mp3 player cu harddisk este putin mai voluminos decat playerele cu memorie flash si sunt sensibile la socuri din cauza harddisk-ului incorporat.

3 Decsriere

3.1 Apple iPOD photo 60 GB

Fig. 1. Apple iPOD photo 60GB

iPOD photo 60 GB ofera in plus fata de varianta iPOD 20 GB posibilitatea de stocare si redare a fisierelor imagine pe ecranul sau color (220x176 pixeli) sau pe un aparat TV. Calitatea sunetului este foarte buna, iar castile sunt usoare si comod de purtat. Transferarea melodiilor de pe computer pe iPOD se realizeaza prin intermediul soft-ware-ului iTunes. Functia de player foto ar fi fost cu adevarat utila daca am fi putut transfera fotografiile (JPEG, BMP,GIF, TIFF, PSD, PNG) din aparatul foto direct in memoria iPOD photo.

Fisiere in arhiva (1):

  • MP3 Player.doc

Alte informatii

Lucrarea prezinta avantajele si dezavantajele a patru modele de MP3 player produse de firmele Apple(iPOD photo 60GB, iPOD shuffle 1GB) si iRiver (iRiver H10, iRiver N10). Scopul lucrarii este si acela de a evidentia cel mai adecvat produs din punct de vedere al raportului calitate/pret.