Notiuni Fundamentale din Windows XP

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Notiuni Fundamentale din Windows XP.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Windows este o interfata grafica orientata pe ferestre; utilizatorul poate lansa concomitent mai multe aplicatii fiecare în fereastra ei, existând posibilitatea de efectuare a schimbului de informatii între programe ce se executa în ferestre distincte. Se considera ca aparitia sa marcheaza momentul în care calculatoarele IBM si compatibile, au putut egala facilitatile de utilizare si viteza calculatoarelor din gama Macintosh.

Desktop-ul

Utilizarea Windows XP-ului este simpla. Pentru început, veti observa suprafata extinsa pe ecran, denumita desktop (suprafata de lucru), si banda îngusta la partea inferioara, denumita taskbar (bara de task-uri). Absolut tot ceea ce puteti face pe calculatorul dumneavoastra apare în interiorul unor cadre care sunt denumite windows (ferestre). Puteti deschide oricâte ferestre doriti la un moment dat, le puteti redimensiona, muta unele în raport cu celelalte sau rearanja în orice ordine.

Icon-urile

Imaginile grafice mici de pe desktop sunt denumite icon-uri. Priviti-le pe acestea ca fiind cai de acces la fisierele si programele stocate pe calculatorul dumneavoastra. Plasati mouse-ul deasupra unui icon. Textul care apare identifica numele sau continutul acestuia. Pentru a deschide fisierul sau programul efectuati dublu clic pe icon.

La pornirea initiala a Windows XP-ului veti observa doar un icon – Recycle Bin – unde puteti trimite fisierele pe care doriti sa le stergeti de pe calculator.

Shortcut-urile sunt identificate printr-o sageata mica în coltul din stânga jos al imaginii. Acestea va permit sa accesati:

- Programe

- Fisiere

- Foldere

- Unitati de disc

- Pagini Web

- Imprimante

- Alte computere

Icon-urile furnizeaza, pur si simplu, legaturi la programele sau fisierele pe care le reprezinta. Le puteti adauga si sterge fara a afecta programele sau fisierele existente.

Taskbar-ul

De fiecare data când deschideti o fereastra, un buton reprezentativ pentru aceasta apare pe taskbar. Butonul dispare atunci când închideti o fereastra.

Taskbar-ul contine, de asemenea, meniul Start si o suprafata informativa, unde veti vedea afisajul ceasului. Alte icon-uri pot aparea temporar în cadrul suprafetei informative, pentru indicarea situatiei unor activitati în curs de derulare. De exemplu, icon-ul pentru imprimanta apare atunci când trimiteti un fisier la imprimanta si dispare atunci când tiparrirea este completa. De asemenea, vi se reaminteste, în cadrul suprafetei informative, atunci când actualizari Windows sunt disponibile pentru a le descarca de pe site-ul Web al Microsoft-ului.

Windows XP pastreaza taskbar-ul ordonat prin consolidarea butoanelor atunci când se acumuleaza prea multe. De exemplu, butoanele care reprezinta e-mail-uri individuale sunt automat grupate sub un singur buton e-mail. Efectuarea unui clic pe buton va permite selectarea unui mesaj mail specific dintr-un meniu corespunzator.

Fisiere in arhiva (1):

  • Notiuni Fundamentale din Windows XP.doc