Pachete Software - SAS-IML Software

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1959
Mărime: 113.99KB (arhivat)
Publicat de: Silvian Ciobotaru
Puncte necesare: 6
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREȘTI

Cuprins

  1. 1.Scurta descriere a limbajului 3
  2. 2.Definirea matricilor 4
  3. 3. Tipuri de instrucțiuni 5
  4. 3.1 Instrucțiuni de control 5
  5. 3.2 Funcții 6
  6. 3.3 Comenzi 7
  7. 4. Operatori 8
  8. 5. Crearea unui set de date SAS cu ajutorul unei matrici 9
  9. 6.Aplicații 10
  10. 7.Concluzii 12
  11. 8. Bibliografie 13

Extras din referat

1.Scurta descriere a limbajului

Numele limbajului SAS/IML provine de la acronimul IML, care reprezintă abrevierea expresiei “limbajul interactiv al matricilor”.

Limbajul SAS/IML este un limbaj ce permite citirea datelor din vectori şi matrici, precum şi manipularea acestor entități la un nivel înalt de operaţii matrice-vector. Limbajul permite formularea şi rezolvarea problemelor de matematică şi de statistică folosind funcţiile şi expresiile utilizate în aceste domenii. Acest limbaj conţine peste 3000 de funcţii şi subprograme integrate, la care se pot adăuga cele câteva sute din SAS Base care pot fi folosite.

Programele SAS/IML pot fi implementate folosind 2 din produsele SAS şi anume: procedura IML(IML PROC) sau aplicaţia Studio SAS/IML.

Făcând parte din numele IML,matricile reprezintă o componentă de bază a limbajului SAS/IML. Matricea reprezintă un şir rectangular de numere sau de simboluri. În procedura IML toate variabilele sunt matrici, iar fiecare linie dintr-o matrice de date reprezintă o observaţie, respectiv fiecare coloană o variabilă Aceste matrici sunt folosite pentru a depozita diverse informaţii.

Trăsături ale limbajului SAS/IML:

1.Este un limbaj de programare.

Se poate programa ușor și eficient cu numeroasele opțiuni pentru expresii numerice și de caracter in SAS/IML. Mai mult, este permis accesul la o gamă variată de subrutine built-in, proiectate pentru o programare rapidă, ușoară și eficientă.

Programul SAS/IML are un set complet de instrucțiuni:

- de control, precum : DO/END,START/FINISH

- iterative: DO, IF-THEN/ELSE, GOTO, LINK, PAUSE, STOP.

2. Operează pe matrici.

Dacă majoritatea limbajelor de programare folosesc elemente single data, elementul fundamental al programului SAS/IML îl reprezintă o matrice de valori numerice sau de caracter.

3.Folosește operatori care se aplică pe întreaga matrice.

Poți aduna elementele a două matrici A și B, folosind expresia A+B, poți înmulți matricile folosind expresia A*B sau le poți împărți folosind expresia A#B.

4.Este un limbaj interactiv.

Poți executa o comandă imediat ce accesezi programul sau poți colecta comenzile într-un

modul pentru a le executa ulterior. Poți interacționa cu un modul de programare IML aflat în execuție pentru a adăuga instrucțiuni suplimentare prin intermediul comenzii pause.

5.Este un limbaj dinamic.

Nu este necesară declararea și alocarea de memorie pentru o matrice de date, întrucât SAS/IML realizează acest lucru în mod automat. Poți modifica dimensiunea sau tipul matricei în orice moment.

6.Este un limbaj de procesare a datelor.

Poți citi toate observațiile sau anumite observații într-o matrice, creând fie vectori multipli ( unul pentru fiecare variabilă din setul de date) sau o matrice care conține o coloană pentru fiecare variabilă din setul de date.

7.Realizează grafice.

Oferă accesul la o gamă variată de comenzi pentru realizarea de grafice, oferind posibilitatea de a explora relațiile existente între date. (SAS User's Guide)

2.Definirea matricilor

Matricile sunt şiruri rectangulare, care de obicei conţin numere.O matrice care conţine date de tip caracter este numită matrice caracter. În programarea statistică ,de cele mai multe ori ,matricile conţin date pentru analiză.

Fiecare linie a matricii este o observaţie,fiecare coloană a matricii este o variabilă.Dacă datele fac parte dintr-o matrice,se pot face operaţii statistice pe baza operaţiilor cu matrici. Limbajul SAS/IML conţine funcţii şi operaţii cu matrici care permit manipularea matricilor ca o unitate, neţinând cont de numărul de linii şi de coloane ale matricii.

Matricile pot fi numerice sau de caractere. Elementele unei matrici numerice sunt stocate în dublă precizie, pe când elementele unei matrici de caractere sunt șiruri de caractere de lungime egală care poate lua valori între 1 si 32676 caractere.

Numele matricilor poate conține între 1 și 32 de caractere, începând cu o literă sau simbolul „_” și continuând cu litere, numere sau simbolul „_”

Limbajul IML este compus în mare parte din instrucțiuni și operatori. Diferitele tipuri de instrucțiuni includ funcții, apeluri, comenzi și instrucțiuni de control.

Bibliografie

Perrett, J. J. (2010). A SAS/IML Companion for Linear Models (Statistics and Computing) .

Perrett, J. J. (2010). SAS/IML Structure Language. Springer .

SAS User's Guide. (fără an). Preluat de pe SAS: http://support.sas.com/documentation/onlinedoc/91pdf/sasdoc_91/iml_ug_7306.pdf

Preview document

Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 1
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 2
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 3
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 4
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 5
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 6
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 7
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 8
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 9
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 10
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 11
Pachete Software - SAS-IML Software - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Pachete Software - SAS-IML Software.docx

Alții au mai descărcat și

Scurtă comparație între două sisteme de operare

Noţiuni introductive despre sistemele de operare Definiţia sistemului de operare Un sistem de operare este un sistem de programe care gestionează...

Proiect Inginerie Software - Multimedia Chat Application

1. Prezentare generala Acest proiect doreste a implementa o aplicatie chat cu capacitati multimedia asemanatoare serviciilor de chat deja...

Securitatea Wi-Fi

Introducere Problemele de securitate din orice reţea de calculatoare derivă dintr-o contradicţie fundamentală a Internetului şi anume caracterul...

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Te-ar putea interesa și

Pachete Software SAS-IML

CAPITOLUL I: INTRODUCERE ÎN LIMBAJUL SAS/IML 1.1Scurtă descriere a limbajului SAS/IML Acronimul IML este abrevierea expresiei “limbajul...

Ai nevoie de altceva?