Prezentare Nokia 9500

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 15 în total
Mărime: 129.87KB (arhivat)
Publicat de: Sidonia Morar
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Schilleir I.
Facultatea Dimitrie Cantemir Bucuresti

Extras din referat

Prezentarea Generala Nokia

In anul 1895 Nokia a debutat în domeniul comunicatiilor mobile ca producator de hârtie – primul instrument folosit în comunicatii. A urmat apoi tehnologia, odata cu înfiintarea Finnish Rubber Works la începutul secolului al XX-lea.

Cauciucul si substantele chimice conexe reprezentau tehnologii de vârf la acea data. O alta schimbare tehnologica majora a fost introducerea pe scara larga a electricitatii în locuinte si fabrici, fapt care a condus la înfiintarea Finnish Cable Works în anul 1912 si, implicit, la fabricarea de cabluri pentru industria telegrafului si la dezvoltarea noului aparat numit telefon!

Dupa 50 de ani de activitate, în 1960, a fost creat un Departament de Electronica în cadrul Cable Works, netezindu-se astfel drumul catre o noua era a telecomunicatiilor. Nokia Corporation s-a format în 1967 prin fuziunea dintre Nokia – compania care producea initial hârtie –, Finnish Rubber Works si Finnish Cable Works.

Design-ul a ocupat întotdeauna un loc important pentru Nokia iar telefoanele mobile de astazi sunt considerate drept un standard în domeniu.

Anii ’60 au marcat totusi un moment mai important în evolutia companiei, Nokia facându-si intrarea pe piata telecomunicatiilor.

În 1963 a fost creat un telefon - radio, urmat în 1965 de modemuri pentru date - cu mult timp înainte ca publicul larg sa auda macar de asemenea aparate.

În anii 1980, toata lumea considera micro computerele ca fiind cea mai “tare” descoperire iar Nokia nu a constituit o exceptie în calitatea sa de producator important de computere, monitoare si aparate TV.

În perioada aceea, perspectiva televizoarelor de înalta rezolutie, a conectarilor prin satelit si a serviciilor de teletext înflacara imaginatia consumatorului care dorea sa fie în pas cu moda.

Putina lume si-ar fi imaginat la începutul anilor ’90 ca procesul de “digitalizare” va schimba atât de mult lucrurile.

Tehnologia era reprezentata de standardul digital, GSM, care putea transmite nu numai date ci si continut de voce de mare calitate.

În 1987, scopul politic stabilit era adoptarea tehnologiei GSM în întreaga Europa la 1 iulie 1991.

Finlanda s-a încadrat în acest termen, multumita companiei Nokia si operatorilor.A fost nevoie de un progres tehnologic si de o schimbare a climatului politic pentru a crea o lume eliberata de cabluri, pe care oamenii o solicita din ce în ce mai mult astazi.

In anul 1998 Nokia lanseaza primul telefon complex de comunicare gobala bazat pe un processor INTEL 386 si un sistem de operare GEOSTM 3.0.Tinand cont de faptul ca acest comunicator avea si o memorie interna de 8 Mb a fost o realizare mareata la vremea respectiva pentru compania Nokia.

In anul 2002 Nokia realizeaza cu succes primele apeluri cu pachet de date 3G WCDMA între reteaua sa de infrastructura comerciala si terminale din cadrul laboratoarelor sale din Finlanda.

Conținut arhivă zip

  • Prezentare Nokia 9500.ppt

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Nokia și Research în motion

ANALIZA COMPARATIVA A COMUNICARII DE MARKETING PENTRU NOKIA SI RESEARCH IN MOTION NOKIA Nokia este o companie finlandeză de telecomunicaţii...

Ai nevoie de altceva?