Programul Excel

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Programul Excel.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Lansarea programului

Se executa clic pe butonul Start, se merge cu mouse-ul pe Programs, se apasa Microsoft Excel.

Ce este Excel?

Excel este un program de calcul tabelar. El ne pune la dispozitie un caiet (workbook) cu 16 foi calcul (worksheet sau sheets). Fiecare foiae de calcul contine coloane si rânduri care intersectate formeaza celule. Coloanele sunt etichetate cu litere în ordine alfabetica (A,B,C,.....,Z;AA,AB,AC,...,AZ;BA,BB,BC s.a.m.d.), iar rândurile sunt numerotate crescator (1,2,3,...). Fiecare celula are o adresa unica formata din litera coloanei si numarul liniei. De exemplu: A1, B5, C12.

Putem sa ne referim si la un grup de celule indicând celula din coltul din stânga sus si celula din coltul din dreapta jos. De exemplu: (A1:H5). Portiunea foii de calcul afisata pe ecran este o mica parte a acesteia, dupa cum se poate vedea in figura urmatoare:

Elementele unei ferestre Excel

Bara de meniuri

Este situata sub bara de titlu si afiseaza numele meniurilor. Când este selectat un meniu, el se deschide în jos pe o portiune a ecranului, Fiind prezentata o lista de optiuni.

Bara de instrumente

Contine mai multe pictograme, butoanele derulante care faciliteaza accesul la cele mai utilizate comenzi si caracteristici.

Bara cu formule

Pentru a introduce informatia într-o celula, se selecteaza celula si se tasteaza informatia. Informatia apare si în bara cu formule. Când este apasat Enter, informatia este inserata în celula selectata

Bara de stare

Afiseaza informatii despre activitatea curenta, inclusiv informatii ajutatoare si modurile de lucru ale programului si tastaturii.

Etichetele

Sunt situate deasupra barei de stare. Utilizatorul se poate deplasa dintr-o foaie de calcul în alta facând clic pe eticheta corespunzatoare.

Butoanele de derulare a etichetelor

Când se face clic pe prima sageata se va sari la prima foaie de calcul, si când se face clic pe ultima sageata se va ajunge la ultima foaie de calcul. Cu sagetile interioare utilizatorul se poate deplasa la foaia de calcul anterioara sau urmatoare.

Barele de derulare

Permit utilizatorului sa vada partea foii calcul curente care nu este vizibila.

Fisiere in arhiva (1):

  • Programul Excel.doc