Proiect Informatica Microsoft WORD

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Proiect Informatica Microsoft WORD.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Calculatoare, Sisteme de Operare

Extras din document

MICROSOFT WORD este un procesor de texte si are facilitati incorporate care permit crearea si salvarea documentelor cu usurinta. MICROSOFT WORD este unul dintre cele mai puternice si folosite editore de texte. Acesta asigura functiunile elementare ale unui editor de texte, si anume :introducerea textului, stabilirea diferitelor tipuri de caractere, alinierea automata a textului, aranjarea textului in pagina, tiparirea textului.

Fonturi

Corp de literã înseamnã un anumit stil si o anumitã dimensiune a literei. Corpurile de literã sunt grupate în familii, care se numesc, de exemplu, Times Roman sau Courier si fiecare familie are un set propriu de dimensiuni mãsurate în numãr de puncte pe ecran care, în general, sunt cuprinse între 6 … 72, uneori chiar mai mari. (În cazul în care vrem sã aflãm care este corespondenta, un inch are 72 de puncte).

Corpurile de literã, la fel ca si dimensiunile disponibile din calculator depind de modul în care am instalat interfata Windows si de imprimantã. Bara cu instrumente de lucru aratã ce corp de literã utilizãm în momentul prelucrãrii si dimensiunea lui. Putem schimba corpul de literã sau dimensiunea lui, executând clic pe sãgeata îndreptatã în jos de lângã numele corpului de literã sau a dimensiunii de pa bara cu instrumente de lucru. Meniurile derulante care apar afiseazã corpurile de literã sau dimensiunile disponibile. Selectãm ceea ce dorim din listã pentru ca aceste atribute sã poatã fi utilizate.

Putem schimba corpul de literã înainte de a începe sã tastãm textul sau dupã aceea. Pentru a schimba corpul de literã al textului existent, selectãm textul respectiv si utilizãm bara cu instrumente de lucru pentru aranjare în paginã pentru a-l schimba. O altã variantã ar fi sã selectãm comanda Font (Corp de Literã) din meniul Format pentru a deschide caseta de dialog Font, în care putem face aceleasi tipuri de modificãri. Un alt atribut al caracterelor este si culoarea.Pentru a schimba culoarea textului selectat se utilizeaza butonul FONT COLOR sau meniul FORMAT, FONT, FONT COLOR .

Imagini

O imagine graficã este un fel de pozã, iar graficele realizate pe calculator sunt de fapt fisiere grafice speciale. Programul Word ne dã posibilitatea sã utilizãm fisiere grafice create cu alte programe cum ar fi: Lotus, AutoCAD, Windows Metafiles, Micrografx Designer si altele. Dar si programul Word are propriul set de lucrãri grafice, numite ilustratii (clipart).

Pentru a include realizãri grafice într-un document Word pozitionãm reperul de inserare acolo unde vrem sã inserãm ilustratia. Deschidem meniul Insert si selectãm comanda Picture (Imagine). Va apãrea caseta de dialog Insert Picture (Insereazã Imagine). Executãm clic pe caseta de validare Preview Picture (Vizualizare Imagine) pentru a pune un X în casetã, ceea ce ne dã posibilitatea de a vedea imaginea înainte de a o insera.

Dacã vrem sã folosim ilustratiile programului Word, le gãsim în catalogul Winword - Clipart. Dacã dorim sã inserãm o imagine dintr-un fisier salvat de noi în altã parte pe disc sau pe dischetã, localizãm fisierul si îl inserãm. (O lucrare graficã dintr-un alt program trebuie sã fie salvatã într-un format cu care poate lucra programul Word). În caseta de liste numitã File Name apare o lista de realizãri grafice. Executãm clic pe fisierul pe care îl vrem si poza din el va apãrea în caseta Preview. Acest lucru ne dã posibilitatea de a parcurge toate ilustratiile pentru a gãsi pe aceea care corespunde dorintelor noastre. Atunci când executãm clic pe butonul OK, caseta de dialog se închide si ilustratia va apãrea în document.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Informatica Microsoft WORD.doc