Proiectarea Sistemelor Informatice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Proiectarea Sistemelor Informatice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, mdb de 10 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionut Balan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

1.Identificarea şi selecţia proiectului

Descrierea Organizatiei

Miku BANK (MBK), membră a Alex Group, este o bancă universală care deserveşte atât clienţi retail, cât şi clienţi corporativi. MBK este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi bancă Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. MBK este în prezent cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiuni în străinătate, precum şi de leasing, economisire si creditare în scopuri locative (bancă pentru locuinţe) şi subsidiare pentru pensii private.

MBK oferă întreaga gama de servicii bancare, incluzând soluţii de internet banking, phone banking şi e-commerce. Reţeaua băncii cuprinde 668 de unităţi şi agenţii retail (pentru persoane fizice şi microîntreprinderi) în toate oraşele din România cu peste 10.000 de locuitori. Clienţii corporate (IMM-uri şi companii mari) sunt deserviţi de 48 de centre de afaceri dedicate. MBK deţine cea mai mare reţea naţională de ATM-uri şi POS-uri – peste 2.200 de bancomate şi peste 18.000 de terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru efectuarea plăţilor cu cardul.

Delimitarea ariei de întindere a componentei analizate

In elaborarea acestui proiect, mi-am propus sa realizez o bază de date evidenţiindu-se astfel tipul de servicii si valoarea acestora oferite de bancă clienţilor, şi anume creditele si depozitele acordate.

Analiza de fezibilitate

Proiectul are rolul de a crea o bază de date care este extrem de necesară pentru Miku BANK deoarece implică un timp de lucru scurt,imediat,fară a fi nevoie de a parcurge toate listele in cautarea de anumite date. Colectarea informaţiilor şi păstrarea lor pe suport electronic, într-o economie liberă, unde dobanzile se modifca permanent, va oferi posibilitatea unei actualizări a datelor ori de cate ori este nevoie, pe baza celor existente deja, astfel încat să se poate realiza o comparatie intre două exerciţii financiare.

O analiză SWOT efectuată asupra Miku BANK indică următoarele :

Puncte tari :

• implementarea cu succes, prin proiectul Managementul Calitatii Totale, a unor principii solide de afaceri cum sunt: concentrarea pe obţinerea rezultatelor, pe satisfacţia clienţilor şi leadership

• banca promovează afaceri care, concomitent, au impact pozitiv din punct de vedere economic, social si de mediu, încurajează activitatea de sponsorizare, promovând cultura, educaţia, sănătatea si sportul

• gama diversificată de produse si servicii bancare oferite

• balanţa clienţilor veniţi si a celor plecaţi inclină permanent in favoarea clienţilor veniţi

Puncte slabe :

• punctele slabe ale bancii sunt, în general, punctele slabe ale sistemului bancar romanesc, care alături de cel al altor state din Europa de Est

• atacuri inevitabile asupra bancomatelor bancii (bancomate-fantoma care au inselat increderea clientilor), clonari ale cardurilor ( au adus pierderi bancii)

• acţiunile Miku BANK nu sunt cotate la bursa

Oportunităţi :

• rolul tot mai important al sistemului bancar in procesul reformei economice

• fuziunea cu Bbr , in timp record, care a dus la intarirea fortei Miku BANK şi a poziţiei sale pe piata interna si internationala

Ameninţări :

• criza financiara

• rata inflaţiei

• instabilitatea monedei naţionale

2.Analiza sistemului informaţional selectat

Descrierea intrărilor si ieşilor (principalele surse de date pentru sistem, precum si ce se doreste a se obtine din prelucrarea datelor)

Datele introduse în aplicaţia de faţă sunt date informative, preluate de la fiecare “Agentie” in parte, (evidentiate in cadrul tabelului Agentie) si acestea fac referire la Clientii, (evidentiate in tabelul Clienti) care au nevoie de serviciile bancii (regăsită in cadrul tabelelor “Credite” si “Depozite”).Astel fiecare tabel contine un numar relativ mediu de câmpuri,putându-se identifica existenţa unor relantionship-uri la nivelul câmpului “AgentieID”,”ClientID”,”IDCredit”,”IDDepozit”.

Fisiere in arhiva (2):

  • Proiectarea Sistemelor Informatice.doc
  • Proiectarea Sistemelor Informatice.mdb