Proiectarea Sistemului cu Microprocesor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Proiectarea Sistemului cu Microprocesor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Igor Calmicov

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Atmega162 este un microcontroller CMOS low-power pe 8 biti, bazat pe arhitectura AVR RISC. Prin executarea unor instructiuni puternice intr-un singur moment de tact, Atmega162 ajunge la performanta de 1 MIPS per MHz permitandu-i desingnerului de system sa optimizeze consumul de putere contra vitezei de procesare.

Continutul AVR combina un bogat set de instructiuni, cu 32 de register cu scop general.Toate cele 32 de registre sunt direct conectate la unitate aritmetica si logica(UAL), fapt ce permite ca 2 registre independente sa fie accesate printr-o singura instructiune intr-un singur moment de tact. Arhitectura rezultata este mult mai eficienta deoarece atinge performante de 10 ori mai mari decat microcontrolerele CISC conventionale .

ATmega162 are urmatoarele caracteristici : 16k biti de Flash Programmable In-System cu capacitate Citire in timpul Scrierii, 512 biti de EEPROM, 1k bit de SRAM, 23 de linii I/O cu scop general, 3 Cronometre/Numaratoare flexibile cu moduri de comparare, intreruperi interne si externe, USART DUAL serial-programabil, un Cronometru de supraveghere cu oscillator intern, un port serial SPI si 5 moduri software de economisire de putere. Modul Idle opreste unitatea centrala in timp ce permite SRAM-ului, cronometrelor/numaratoarelor, porturilor SPIi si sitemului de intrerupere sa functioneze. Modul Power-down salveaza continutul registrelor dar ingheata oscilatorul, facand incapabile orice alte functii ale cip-ului pana la urmatoarea intrerupere sau resetare de hard. In modul Power-save numaratorul asincron continua sa functioneze, fapt ce permite utilizatorului sa mentina o baza in timp ce restul dispozitivului este in repaus.

Dispozitivul este fabricat folosind tehnologia de memorie volatile cu densitate mare Atmel. Memoria flash poate fi reprogramata folosind o interfata seriala SPI , printr-un program de memorie conventional nonvolatile.Programult boot poate folosii orice interfata pentru a descarca programul de aplicatii din memoria de aplicatii flash. Soft-ul din sectiunea de boot flash va continua sa ruleze in timp ce aplicatiile flash sunt updatate furnizand operatii reale de citire in timpul scrierii. Combinand o unitate centrala RISC pe 8 biti cu flash self programmable in system, pe un cip monolithic , Atmel ATmega8 devine un microcontroller puternic care furnizeaza solutii extreme de flexibile si optime ca prêt pentru multe aplicatii.

ATmega162 AVR este dotat cu un set complet de programe si instructiuni ce includ compilatoare C, macro-asamblatoare si simulatoare/corectoare de programe, emulatoare de circuite si kituri de evaluare.

Sarcina: Sistem de comunicare prin GSM cu 4 iesiri logice, reactie inverse a primis sms.

Conditii tehnice : Controlor ATmega 162, GSM module, UART connection.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Sistemului cu Microprocesor.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA TEHNICA A MOLDOVEI Facultatea Calculatoare Informatica şi Microelectronică