Promovarea unei Pensiuni Turistice prin Intermediul unui Site Web

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest referat descrie Promovarea unei Pensiuni Turistice prin Intermediul unui Site Web.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

INTRODUCERE 3
I. STADIUL CUNOASTERII TEMEI 6
I.1. CADRUL TEHNIC SI ECONOMIC..6
I.2. OBIECTIVE TEHNICE&..7
I.3. OBIECTIVE DE MARKETING.7
I.4. OBIECTIVE DE ADMINISTRARE&.&.8
II. ANALIZA SITUATIEI ECONOMICE SI TEHNICE INAINTE DE STARTUL PROIECTULUI 9
III. REALIZAREA WEBSITE-ULUI 11
CONCLUZII SI PROPUNERI.30
BIBLIOGRAFIE&..31

Extras din document

INTRODUCERE

Motivatie

Una dintre transformarile care caracterizeaza mediul actual - si care reprezinta o provocare de al carei raspuns depinde în buna masura supravietuirea agentilor economici români - este globalizarea. Iar unul dintre factorii de presiune continua in aceasta directie este dezvoltarea accelerata a Internetului.

In ultima vreme, mai nici o afacere care aspira la depasirea stadiului de comert de cartier nu poate rezista fara a avea o prezenta, macar simbolica, pe Internet. Un website de firma minimal, în care afacerea sa fie prezentata pe scurt, reprezinta o cerinta la fel de elementara ca si o carte de vizita. Deja, imposibilitatea de a gasi date in lumea virtuala echivaleaza cu scaderea drastica a numarului de clienti. Obiceiurile de lucru în afaceri se modifica odata cu schimbarile aduse de noile tehnologii.

Pentru România, dezvoltarea viitoare are câteva motoare care  desi înca nu sunt utilizate la capacitate maxima  prezinta un potential impresionant de mobilizare pozitiva a resurselor nationale. Unul dintre ele este turismul care, utilizând resurse naturale regenerabile precum relieful, aerul si dorinta umana de relaxare, poate atrage venituri considerabile, folosind pentru start capitalul logistic, imobiliar si financiar existent deja.

Abordarea promovarii turistice în noua ordine mondiala are câteva specificitati care fac aceasta activitate atât dificila, cat si provocatoare pentru operatorul turistic român in încercarea sa de a-si promova afacerea dincolo de limitele regiunii. Cea mai importanta este mobilitatea ridicata a populatiei de turisti  regiunile de provenienta acopera, practic, întregul glob. Ca atare, adresabilitatea serviciilor turistice depaseste granitele regionale sau nationale, acoperind întregul mapamond.

În aceste conditii, promovarea online a unei pensiuni turistice de familie capata valente noi, deosebite. Structura mesajului, prezentarea beneficiilor, modul de adresare se modifica in comparatie cu promovarea clasica, offline. Noul mediu, fiind preponderent vizual, permite o abordare atractiva, bazata pe realitatea din teren. In acelasi timp, insa, resursele reduse (financiare, logistice, umane) determina necesitatea unei abordari creative, bazata nu pe costuri masive, ci pe creativitatea si utilizarea de solutii non-standard.

Subiectul acestui proiect este o virtuala pensiune turistica mica, situata în orasul Busteni, într-o zona de mare interes  Valea Prahovei, pe care am denumit-o Pensiunea Turistic Ana.

Aceasta pensiune este o mica afacere de familie, organizata juridic ca Persoana Fizica Autorizata. Proaspat înfiintata, nu este înscrisa în nici o organizatie de profil si nici nu dispune de buget separat de promovare, financiar depinzând înca partial de veniturile salariale ale membrilor familiei.

Activitatea turistica se desfasoara în casa familiei. Aceasta pune la dispozitia turistilor cca 80% din spatiul locativ, familia restrângându-se la o anexa separata de cladirea propriu-zisa. Amenajarea interioara este clasica, mobilierul si aranjarea fiind cele prezente într-o gospodarie de munte a prezentului. Serviciile puse la dispozitie potentialilor turisti sunt cele de gazduire; pensiunea nu asigura si mesele zilnice, dar ofera clientilor acces nelimitat la o bucatarie dedicata, acestia putându-se simti ca acasa în vacanta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea unei Pensiuni Turistice prin Intermediul unui Site Web.doc

Alte informatii

referatul prezinta realizarea unei pagini web simple Universitatea "GEORGE BARITIU" Facultatea de Stiinte Economice Specializarea : Economia Turismului,Comertului si Serviciilor