Protectia si Securitatea Sistemelor Informationale - Siguranta Sistemului Informatic

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Protectia si Securitatea Sistemelor Informationale - Siguranta Sistemului Informatic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Siguranţa Sistemului Informatic

Best Internet Security (BIS) este partenerul în România al unei importante companii din domeniul securităţii TI - Internet Security Systems (ISS). Soluţiile BIS integrează atât instrumente necesare unei analize corecte a riscurilor şi vulnerabilităţilor, instrumente de monitorizare, detectare şi respingere a intruziunilor în timp real, cât şi sisteme firewall, anti-virus, PKI şi VPN. Nu există sistem invulnerabil sau impenetrabil. Aşadar se pune problema "gradului de risc acceptat" şi în ce măsură acesta este asigurat prin sistemul utilizat în prezent, precum şi care sunt cele mai eficiente soluţii de a-l îmbunătăţi. Securitatea trebuie deci să fie proactivă. Pentru a afla exact la ce ameninţări este expusă şi ce vulnerabilităţi prezintă propriul sistem informatic, o organizaţie trebuie să apeleze la un audit de securitate TI. Pentru a fi în măsură de a implementa o politică de securitate adecvată, o organizaţie are nevoie să cunoască standarde de securitate, tipuri de politici şi metodologii de implementare. Best Internet Security oferă consultanţă şi training specializat pe fiecare din aceste probleme.

Fiecare organizaţie are propriile informaţii şi date confidenţiale. Accesul protejat la aceste informaţii este acordat de multe ori diferitelor sucursale sau partenerilor de afaceri. De aceea, în majoritatea cazurilor apar următoarele necesităţi:

• Protecţia împotriva atacurilor din interiorul şi exteriorul reţelei

• Confidenţialitatea informaţiilor

• Integritatea datelor

• Accesibilitate (disponibilitate)

METODOLOGIA BIS-ETAPELE UNUI PROIECT DE SECURITATE:

• Politici de securitate;

• Evaluarea şi analiza riscurilor;

• Arhitectura sistemului de securitate;

• Elaborarea şi implementarea soluţiei;

• Monitorizare şi suport tehnic.

Baza unui sistem solid de securitate TI este reprezentată de politica de securitate. Aceasta constă dintr-un set de reguli şi practici care reglează modul în care o organizaţie foloseşte, administrează, protejează şi distribuie propriile informaţii sensibile. Reprezintă modul de lucru prin care un sistem conferă încredere. Rolul politicii de securitate este de a informa pe toţi cei ce activează într-o organizaţie asupra modului în care trebuie să se comporte în privinţa unui anumit subiect (de exemplu informaţiile sensibile), care ar trebui să fie poziţia managementului referitor la acel subiect şi care sunt acţiunile specifice pe care organizaţia trebuie să le întreprindă în funcţie de situaţiile apărute. Aceste politici restrictive conferă credibilitate, suport şi eficienţă eforturilor de a securiza informaţia şi sistemul. Dezvoltarea unei politici de securitate este similară cu a înţelege unde vrem să ajungem şi care sunt cele mai potrivite mijloace pentru a ajunge acolo. Metodologia Best Internet Security urmăreşte standardul în materie de securitate, ISO 17799 (Information Security Management), cât şi standardul de securitate bancar ISO 13569 (Banking and Related Services Information Security Guidelines).

Pornind de la politica de securitate, ştiind exact ce dorim să protejăm şi bazându-ne pe o metodologie viabilă, trebuie să facem o analiză a riscurilor, să cunoaştem vulnerabilităţile prezente ale sistemului şi implicit să realizăm apoi configuraţia corectă. Pentru ca această etapă să fie una eficientă şi utilă este necesar să verificăm sistemul folosind instrumente de scanare specializate. Utilizat de specialiştii BIS pentru evaluarea şi analiza riscurilor, Internet Security Systems Internet Scanner realizează teste specifice şi predefinite ale serviciilor de comunicaţie, routerelor, sistemelor de operare şi aplicaţiilor în scopul de a descoperi şi raporta vulnerabilităţile ce pot fi exploatate în eventualitatea unui atac. Pe lângă furnizarea unor rapoarte flexibile de evaluare a riscurilor, Internet Scanner oferă sugestii pentru remedierea acestora, în scopul de a sprijini implementarea unor politici de securitate clare şi bine documentate. Internet Scanner încorporează cea mai vastă experienţă de pe piaţă pentru a facilita verificarea automată a unei game largi de vulnerabilităţi. Opţiunea Smart Scan pentru corelarea datelor de securitate detectează vulnerabilităţi interconectate în cadrul reţelei, utilizează informaţiile oferite de rapoartele scanărilor anterioare şi descoperă pe baza tuturor acestor factori vulnerabilităţi care altfel ar trece neobservate. Opţiunea FlexCheck furnizează completări ce permit utilizatorilor să realizeze actualizări personalizate ale scanărilor curente, bazate pe scanările anterioare şi bineînţeles în funcţie de necesităţile reţelei proprii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia si Securitatea Sistemelor Informationale - Siguranta Sistemului Informatic.doc