Referat Sisteme

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Referat Sisteme.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Tehnologia CD-ROM este cea mai raspindita tehnologie optica utilizata la calculatoarele personale.Ea reprezinta o metoda de neinlocuit pentru distribuirea informatiei si pentru utilizarea aplicatiilor multimedia referitoare la grafica fotografii , sunet si imagini video.

În 1985, firmele Sony si Philips au realizat primul disc compact  un mediu de stocare pentru datele digitale. Capacitatea de stocare a acestora este aproximativ echivalentã cu cea a 1000 de dischete, datele putând fi atât text cât si graficã, sunet, video si animatie. Spre deosebire de discurile folosite doar pentru înregistrarea sunetului, denumite CD uri, cele folosite pentru text, graficã, animatie, video se numesc CD  ROM (Compact Disk  Read Only Memory). Din punct de vedere al capacitãtii, CD  ROM ul este echivalent cu un hard disc. Totusi, accesarea datelor este mai lentã în cazul CD-ROMului. Printre avantajele de necontestat ale acestui mediu de stocare putem aminti: pretul, usurinta în transportare si capacitatea mare.

Un disc CD  ROM este compus din straturi. Stratul inferior este realizat dintr-un material plastic tarepolicarbonat. Stratul intermediar este realizat dintr-un material reflectorizant, de obicei aluminiu. Un CD  ROM are o grosime de 1,2 mm, un diametru de 120 mm si un orificiu interior cu un diametru de 15 mm. Informatia este stocatã pe stratul intermediar sub formã binarã, în spiralã. Lungimea spiralei este de aproximativ 5 Km. Unitatea de bazã de stocare este sectorul (2532 bytes), dar nu toate sectoarele sunt folosite pentru date. Capacitatea de date ce poate fi stocatã pe un CD  ROM depinde de modul în care se realizeazã înregistrarea. Modul 1 e folosit pentru stocarea datelor si programelor si utilizeazã 2048 bytes (2KB)/sector. Cei 304 bytes rãmasi sunt folositi de sistem pentru diferite functii, cum ar fi controlul erorilor. Modul 2 poate fi utilizat pentru înregistrãrile audio si graficã, ocupând un spatiu de 2336 bytes. Printre firmele renumite se regãsesc Hewlett  Packard, Ricoh, Sony, Plextor, Mitsumi, MicroNet, Yamaha. Dispozitivele mai noi: 24X,32X, 40X sunt mai rapide decât cele initiale, dar nu au o capacitate mai mare.

Din punct de vedre al performantelor s-au remarcat:

Asus CD S400, cu interfatã ATAPI, vitezã medie de transfer=3,62 KB/s, timp de acces=3,00 ms, pretul de 91$;

Creative CD 3630E, cu interfatã ATAPI, vitezã medie de transfer=3,35 KB/s, timp de acces 2,60 ms, pretul de 54$;

LGCRD  8322B, cu interfatã ATAPI, vitezã medie de transfer=3,34 KB/s, timp de acces 3,00 ms, pretul 53$ s.a.

Fisiere in arhiva (1):

  • Referat Sisteme.doc