Reparabilitate

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Reparabilitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Daniel Grigore

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Reparabilitatea sistemelor:

Se consideră sistemul prezentat în figura următoare, a cărui diagnosticare se realizează prin testarea semnalelor de ieşire ale blocurilor funcţionale. Calculaţi schema de semnalizare automată a stărilor sistemului precum şi programul de localizare a defectelor sale. Se admite că intensităţile de defectare ale blocurilor sunt egale şi că duratele tuturor testelor sunt egale.

Fig. 1 Schema bloc funcţională a sistemului de semnalizare

Pentru figura 1 avem următoarele elemente:

-N – numărul elementelor componente ale sistemului;

-M – numărul testelor disponibile;

-V – mulţimea testelor (verificărilor) disponibile pentru diagnosticare;

- vectorul test

Condiţia necesară şi suficientă pentru ca o mulţime de teste V să asigure detectarea oricărui defect este ca pentru orice element al sistemului să existe în V, cel puţin un test care să verifice acel element.

Condiţia necesară şi suficientă pentru ca o mulţime de teste V să asigure localizarea oricărui defect este ca matricea testelor V să nu aibă coloane identice.

Matricea nu are coloane nule deci asigură detectarea oricărui defect. Matricea are ultimele două linii, respectiv coloane identice, ea nu asigură localizarea oricărui defect.

Elementele 4 şi 5, identificate prin liniile 4 şi 5 sunt corelate în funcţionare (4 funcţionează dacă şi numai dacă funcţionează 5). Pentru a putea detecta şi localiza orice defect în matricea V vom substitui liniile identice cu una singură reprezentând blocul echivalent al acestora (4’).

Va rezulta următoarea schemă sistem:

Fig. 2 Schema bloc funcţională a sistemului echivalent

Matricea

Matricea nu are coloane nule, şi nici coloane identice, astfel încât ea asigură atât detectarea cât şi localizarea oricărui defect.

Minimizăm matricea (prin eliminarea liniei trei)

Această matrice nu are coloane nule şi nici identice, dar care este şi în formă redusă. Ca atare vom considera ca fiind matricea de verificări a sistemului.

Fig. 3 Schema de semnalizare automată a stărilor unui sistem

Fisiere in arhiva (1):

  • Reparabilitate.doc