Sanatatea Digitala

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Sanatatea Digitala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

ABSTRACT

Acest referat îşi propune să evidenţieze şi să analizeze aspecte cu privire la sănătatea digitală. Are în vedere studiile în domeniul sănătăţii, ce au determinat specialiştii să creeze un sistem de e – sănătate. Se poate considera faptul că bazele acestei iniţiative au fost determinate de o serie de factori cu un impact puternic asupra omenirii, cum sunt: îmbătrânirea populaţiei, reducerea costurile cu asistenţa medicală, reducea ineficiențelor în furnizarea serviciilor de asistență medicală, determinarea unor valori de calitate şi de eficienţă a sistemului medical.

CUVINTE CHEIE: e-sănătate, sănătatea digitală, sistem medical, e-pacienţi, eficienţă, calitate, TIC.

INTRODUCERE

Sănătatea digitală reprezintă în esenţă elementul de transformare a revoluţiilor digitale şi genetice în sănătate şi asistenţă medicală, prioritare fiind reducerea neeficienţei la nivelul furnizării de servicii medicale, reducerea costurilor, ameliorarea caracterului de accesibilitate, sporirea calităţii, preocuparea pentru standarde de calitate, precizie şi profesionalism. În viziunea cardiologului Eric Topol , tehnologiile digitale, reţelele de socializare, conectivitatea mobilă şi lărgirea acestui orizont convergent cu senzori fără fir, cu genomica şi imagistica, puse în interacţiune cu infomaţiile din sistemul sanitar au dus la distrugerea unor medicamente.

Problematica e-sănătăţii este o prioritate de nivel mondial, dar mai ales o preocupare a Uniunii Europene. Se urmăreşte ca toate valorile promovate prin sistemul de asistenţă sanitară să aibă un rezultat eficient şi de calitate. Vorbesc despre aceste caracteristici din prisma tuturor elementelor implicate, fie cetăţenii, fie costurile aferente, fie factorii generali afectaţi de fenomenul asistenţei medicale. S-a constatat, la nivelul specialiştilor, că o mare parte a cetăţenilor au nevoie de această schimbare.

„Într-un moment în care cetățenii și guvernele trebuie să numere fiecare euro, e-sănătatea poate contribui la îmbunătățirea eficienței sistemelor de asistență medicală și la creșterea economică, precum și la consolidarea rolului pacienților. Sunt binevenite toate opiniile privind cel mai bun mod de utilizare a e-sănătății în beneficiul tuturor” . Aceste elemente sunt susţinute de vicepreşedinta Comisiei Europene, Neelie Kroes.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sanatatea Digitala.docx

Bibliografie

http://digitaldiplomacy.ro
http://en.wikipedia.org
http://europa.eu
http://www.cardulnationaldesanatate.ro
http://www.emaramures.ro
http://www.mediafax.ro
http://www.ziare.com