Securitatea Depozitelor de Date

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Securitatea Depozitelor de Date.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si .

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe , cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Introducere
Conceptul de depozit de date (data warehouse) a apărut ca urmare a nevoii de analiză a datelor structurate în scopul luării deciziilor. Este ştiut că în societatea informaţională informaţia reprezintă activul cel mai important al oricărei firme, ce poate genera beneficii semnificative şi avantaj competitiv oricărei organizaţii care ştie să o folosescă. Creşterea volumului de date, existente în formate foarte diferite, la care o firmă are acces a determinat sporirea dificultăţii accesului şi utilizării lor.
Un depozit de date reprezintă o bază de date în care datele sunt colectate în scopul analizei lor ulterioare. Acest termen a fost introdus in 1990 de către Bill Inmon, iar definiţia dată de el este următoarea: "Un depozit (de date) este o colecţie de date orientate-subiect, integrate, cu relevanţă în timp şi ne-volatile în suportul procesului de luare a deciziilor de către management” .
Implementarea unei astfel de tehnologii într-o firmă ridică însă griji în plus în ceea ce priveşte securitatea depozitului de date, care este o colecţie de informaţii istorice, foarte preţioase.
Securitatea depozitelor de date
Securitatea conţinutului şi accesului la date este la fel de important în ceea ce privesc depozitele de date ca în oricare alt mediu pentru procesarea informaţiilor. Accesul neautorizat la datele sensibile dintr-un depozit de date poate produce rezultate devastatoare. Mai mult, datorită faptului că un depozit de date conţine date integrate la nivelul întregii corporaţii, impactul negativ al accesului şi folosirii neautorizate a datelor poate avea impact negativ la nivelul întregii corporaţii.
Securitatea depozitelor de date este un paradox datorită faptului că nivelul de securitate asigurat trebuie bine ales. Depozitul de date este un eşec atâta timp cât nu oferă acces simplu la informaţie persoanelor în masură să le vizualizeze. Dar, pe de altă parte, securitatea datelor din depozitul de date cere ca accesul la date să fie limitat şi controlat. De aici se naşte un conflict între tehnologiile şi interfeţele care fac un depozit de date accesibil şi necesitatea securităţii datelor din depozitul de date.

Fisiere in arhiva (1):

  • Securitatea Depozitelor de Date.doc