SharePoint 2007-2010

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie SharePoint 2007-2010.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

1. Arhitectura WSS 2007

Windows SharePoint Services 3.0 (WSS) reprezintă platforma “core” pe care se bazează toate produsele din familia SharePoint (SharePoint Product and Technologies suite). WSS este în esență o aplicație ASP.NET 2.0, ce se poate descărca și instala gratuit pe orice windows server (2003/2008). Oferă posibilitatea de a creea rapid site-uri web orientate pe colaborare și management de documente. Creeat in ASP.NET 2.0 și .NET 3.0, WSS oferă un API care permite programatorilor cu experiență ASP.NET și managed code, să extindă această platformă și să o particularizeze pentru anumite cereri de business, cu destul de mare ușurință. Pe WSS 3.0 sa bazează următoarele produse Microsoft:

• Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS)

• Search Server 2008

• Microsoft Office Project Server

• Team Foundation Server – application layer (web portal + document repository)

Ce în seamnă că se bazează? înseamnă că atunci când se instalează unele din produsele de mai sus, automat se instalează pe server și WSS. (deci Microsoft a extins deja WSS-ul pentru a creea alte produse proprii)

2. Arhitectura MOSS

2.1. Funcțiile de bază oferite de MOSS

Figura 1. Web Server pe platforma MOSS 2007

Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS) adaugă o mulțime de feature-uri noi peste WSS 3.0, fiind în același timp extensibil, orice soluție custom ce rulează pe WSS va rula fără probleme și pe un server MOSS. Câteva din aceste feature-uri care ne vor face viața mai ușoară :

• Site-uri wiki, bloguri, site-uri pentru managementul documentelor, componente web de social networking.

• Un framework de portal complet, unde se poate face administrarea, controlul, publicarea informației în cadrul organizației, dar și între organizație și colaboratori/clienți externi.

• Căutare avansată, pe lângă căutarea după numele unui document sau folder, se poate face căutarea după conținutul din document, sau autor, sau data publicării. Căutarea este implementată utilizând tehnologii asemănătoare site-urilor internet specializate (www.google.com www.yahoo.com )

• Soluții web pentru publicare și administrare de conținut.

• Integrare procese de business (fluxuri de documente)

2.2. Arhitectura MOSS 2007

Baza arhitecturii reprezintă framework-ul .NET, serverul de baze de date SQL și IIS-ul. Orice informație din SP este conținută în tabele stocate în baze de date, cu excepția unor fișiere standard sau fișiere care conțin definiții de tip XML. Fișierele din urmă trebuie stocate local. Framework-ul .NET este o aplicație bazată pe servicii web, și include o interfață de management, interfețe API extensive, respectiv interfețe speciale pentru utilizatorii finali (end-users). De asemenea conține și pachetul Windows Workflow Foundation amintit mai sus. IIS-ul reprezintă la rândul lui tot o interfață, folosită pentru prezentările web, pentru a randa paginile web.Paginile web se generează astfel în mod dinamic, clientul având posibilitatea să selecteze din mai multe template-uri diferite modele de design, de asemenea poate să includă funcționalități specifice, astfel încăt să poată crea chiar și un portal, toate acestea fiind traduse pentru platforma MOSS ca fiind niște cereri XML (XML query), prin care se specifică funcțiile, metodele și atributele necesare implementării părții/componentei respective cerute de utilizator. Funcționarea arhitecturii MOSS în linii mari se vede pe figura de mai jos (Fig.2.):

Figura 2. Arhitectura principală client-server folosită în platforma MOSS

2.3. Soluțiile oferite de MOSS 2007

 Reducerea costului cu IT-ul și complexitatea generată de aplicații realizate în diferite tehnologii și limbaje:

o Întreaga înfrastructură este consolidată și omogenă (o singură platformă de dezvoltare)

o Din punct de vedere al reducerii complexității, de exemplu într-un proiect la care avem mai mulți colaboratori, în loc să se trimită documentul în lucru, sau sursele înainte și înapoi ca atașamente pe email, documentele respective pot fii uploadate pe server, se pot versiona. Pentru clienți, ofertele sau noutățiile legate de un produs al companiei, se pot publica pe site-ul internet după ce au trecut printr-o procedură de aprobare (fluxuri de documente) în loc să fie trimise pe email zeci de oferte și anunțuri; de aici rezultă reducere de spațiu pe disc, reducere a traficului internet, reducere a timpului necesar organizării și căutarii informației

 Reduceri legate de dezvoltare:

o Folosind componente standard SharePoint, se pot creea liste si librării de documente foarte rapid și utilizabile imediat

o Platformă de lucru, tehnologii și limbaje familiare: programatori ASP.NET, dar și programatori .NET pot creea într-un timp scurt aplicație custom SharePoint.

o Integrare avansată cu Microsoft Office (de ex: editare document de pe site direct in Word; partajare calendar și listă Task-uri în Outlook; import și export date rapid din/în Excel etc);

Fisiere in arhiva (1):

  • SharePoint 2007-2010.doc