Spatiul Virtual

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Spatiul Virtual.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 20 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Spaţiul mediat de calculator, pe care l-am numit spaţiu virtual a evoluat până la punctul ȋn care este mai mult decât suma microcipurilor şi a firelor de legătură. Este o entitate socio-psihologica ce are o magnitudine a complexităţii, subtilităţii şi a adaptabilităţii cu nimic mai puţin sofisticată decât a lumii reale în care se manifestă.

În multe din mediile de pe Internet utilizatorii sunt foarte captivaţi de viaţa virtuală, şi manifestă dorinţa de a petrece din ce în ce mai mult timp conectaţi cu ajutorul calculatorului, asta ducând uneori la neglijarea vieţii personale şi socio-profesionale.

Cuvântul "Internet" provine din împreunarea artificială și parțială a două cuvinte englezești: interconnected = interconectat și network = rețea.

În anii 80 şi începutul anilor 90, când Internetul era folosit doar de un număr mic de cercetători, arăta mult diferit decât astăzi. Principalele aplicaţii erau atunci E-Mail şi Newsgroups (= grupuri de discuţii) plus diverse routine de căutare şi mecanisme de transfer al fişierelor.  

Marea schimbare a început, când Tim Berners Lee de la CERN (Centrul European pentru Fizică Nucleară) în Geneva a pus bazele în 1989 dezvoltării primului prototip al World Wide Web (WWW sau 3W).

1. FLEXIBILITATE TEMPORALĂ

În spaţiul virtual există două tipuri de comunicare – sincronă şi asincronă.

Comunicarea sincronă implică oameni care stau în faţa computerelor ȋn acelaşi timp real, comunicând ȋntre ei prin internet.(chat room –urile_

E-mailul şi news-grupurile implică o comunicare asincronă, care nu presupune că interacţiunea dintre oameni să se producă ȋn acel moment.

Fisiere in arhiva (2):

  • Spatiul Virtual.ppt
  • Spatiul Virtual.doc