SPM O mica istorie a microprocesoarelor

Imagine preview
(8/10 din 7 voturi)

Acest referat descrie SPM O mica istorie a microprocesoarelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Calculatoare, Automatica, Inteligenta Artificiala

Extras din document

Primul microprocesor a fost creat de firma Intel în 1971. Numele sau era Intel 4004, si era un procesor pe 4 biti. Aparitia primului microprocesor a fost un pas cu uriase consecinte în evolutia ulterioara a sistemelor de calcul. Diferenta între microprocesor si metodele îndeobste folosite era ca procesorul strânge pe o singura pilula de siliciu toate unitatile functionale importante necesare executarii programelor; fiind toate strâns integrate, comunicatia între ele este rapida si eficace, permitând dintr-o data un salt calitativ.

Nu mai putin importanta este reducerea de cost care urmeaza unei astfel de integrari. Cu siguranta ca principalul motiv al evolutiei explozive a tehnologiei circuitelor integrate nu este de natura tehnologica, ci economica: spirala preturilor din ce în ce mai scazute face echipamentele de calcul din ce în ce mai accesibile, cererea creste, ducând la venituri mai ridicate pentru fabricanti, care investesc mai mult în cercetare/dezvoltare si linii tehnologice, obtinând densitati mai mari, permitând integrarea mai multor circuite precum si costuri si mai scazute. Cu toata scaderea de pret, veniturile globale ale industriei semiconductoarelor au crescut în mod galopant: numai anul trecut vânzarile globale au fost de 149 de miliarde de dolari!

Esential pentru a mentine aceasta spirala este faptul ca echipamentele de calcul maresc enorm productivitatea muncii, direct sau indirect: de aici cererea crescânda. Iar expertii afirma ca acesta este doar începutul si ca în viitor fiecare individ va depinde de zeci de dispozitive de calcul în fiecare clipa. Nu suntem prea departe de acest punct: chiar în ziua de azi, o masina moderna are în medie 15 microprocesoare, care controleaza, regleaza si diagnosticheaza tot felul de parametri, de la injectie pâna la frâne.

Fisiere in arhiva (1):

  • O mica istorie a microprocesoarelor.doc