SQL Update

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie SQL Update.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cosmin Sabo

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

SQL (Structured Query Language) este un limbaj de programare conceput pentru accesarea si administrarea datelor in sisteme de gestionare a bazelor de date.

SQL UPDATE este comanda folosita pentru actualizarea randurilor unui tabel cu valori noi. Poate sa actualizeze toate randurile unui tabel la folosirea unei singure interogari motiv pentru care este de preferat folosirea unei clause WHERE. In acest fel actualizarea accidentala a mai multor randuri este evitata.

Pentru ca UPDATE sa poata fi folosit cu succes utilizatorul trebuie privilegii de manipulare a datelor in acel tabel sau coloana, iar valoarea actualizata sa nu intre in conflict cu constrangerile de aplicare (cum ar fi cheile primare, indecsii unici, conditii de introducere a datelor sau conditii NOT NULL).

MySQL defineste sintaxa acestei comenzi astfel:

• Un singur tabel:

UPDATE [LOW_PRIORITY] [IGNORE] table_reference

SET col_name1={expr1|DEFAULT} [, col_name2={expr2|DEFAULT}] ...

[WHERE where_condition]

[ORDER BY ...]

[LIMIT row_count]

• Mai multe tabele:

UPDATE [LOW_PRIORITY] [IGNORE] table_references

SET col_name1={expr1|DEFAULT} [, col_name2={expr2|DEFAULT}] ...

[WHERE where_condition]

Pentru sintaxa cu un singur tabel , comanda UPDATE actualizeaza intr-o coloana randuri existente cu valori noi. Clauza SET indica coloana care trebuie modificata si ce valori trebuie sa ii fie date. Fiecare valoare poate fi data ca o expresie, sau folosind cuvantul cheie DEFAULT pentru a seta explicit o colana la valoarea ei initiala. Clauza WHERE, daca este folosita, specifica conditia care identifica randurile ce trebuie actualizate. In absenta acestei clauze, toate randurile sunt actualizate. Daca este specificata clauza ORDER BY, randurile sunt actualizate in ordinea aleasa. Clauza LIMIT impune o limita la numarul de randuri care pot fi actualizate.

Pentru sintaxa mai multor tabele, UPDATE actualizeaza randuri in fiecare tabel din table_references care satisfac conditiile. In acest caz, ORDER BY si LIMIT nu pot fi folosite.

where_condition este o expresie care trebuie evaluata ca fiind adevarata pentru fiecare rand actualizat. Comanda UPDATE suporta urmatorii modificatori:

• LOW_PRIORITY – executia comenzii UPDATE este amanata pana cand nici un alt client nu mai citeste din tabel. Aceasta afecteaza numai motoare de stocare care folosesc blocarea la nivel de tabel (MyISAM, MEMORY, MERGE).

• IGNORE – executia comenzii UPDATE nu se termina in cazul aparitiei unei erori. Randurile pentru care sunt apar chei multiple nu sunt actualizate iar randurile la care la actualizare ar aparea erori de conversie a datelor sunt actualizate la cea mai apropiata valoare valida.

Fisiere in arhiva (1):

  • SQL Update.doc

Alte informatii

Prezentata in cadrul Universitatii de Nord Baia Mare