Standarde Asociate XML

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Standarde Asociate XML.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Floarea Nastase

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

XML este un meta-limbaj specificat pe doua niveluri diferite: standardul XML propriu-zis si aplicatiile XML. Este un limbaj pentru descrierea si schimbarea documentelor structurate permitând descrierea structurilor logice ale documentelor cu ajutorul unui sistem de tag-uri care marcheaza elementele componente ale structurii si relatiile dintre acestea.

XML are potentialul de a revolutiona schimbul de date dar numarul vast de standarde si specificatii ce înconjoara limbajul pot descuraja în mod serios utilizatorii pe termen scrut.

„Impactul XML-ului asupra vietii cotidiene si a procesului de afaceri se va simti în valuri în urmatorii 20 de ani. A ignora XML este ca si cum ai ignora World Wide Web în 1993 sau a ignora modelul client server în 1989.” afirma Charles Abraham într-una din lucrarile lui despre XML. Bil Gates afirma în 2000 ca industria si Microsoft „sa-si construiasca viitorul în jurul XML-ului”. Se pare ca Microsoft si-a urmat sfatul conducatorului prin realizarea platformei .NET construita în întregime în jurul XML-ului.

De când a aparut XML de la World Wide Web Consortium (W3C) în 1989, numarul de standarde asociate a crescut cu o rata fenomenala. Gartner a afirmat ca daca nu se va schimba modul in care standardele XML asociate sunt realizate atunci aceasta afacere va fi afectata pe termen lung.

Dintre numeroasele standarde asociate sau derivate din XML prezentam câteva dintre ele:

-DTD – Document Type Definition: este o parte a specificatiilor originale XML 1.0 care permite programatorului sa indice elemetele si atributele care pot fi utilizate într-un tip particular de document XML, care este structura si cum pot fi aranjate elementele. Se mai numeste modelul continutului sau schema documentului XML.

-CSS – Cascading Style Sheet: limbaj de prezentare prin care se realizeaza foile de stil asociate documentelor HTML si XML, pentru afisarea informatiei.

-XSL – eXtensible Stylesheet Language: limbaj de prezentare a documentelor XML.

-XSLT - eXtensible Stylesheet Language Transformation: limbaj de programare ce permite documentelor XML sa fie transformate dintr-o structura în alta sau în formate total diferite(HTML,WML,PDF).

-DOM – Document Object Model: specifica interfetele de programare prin care se permite ca orice alicatie sa acceseze si sa prelucreze documentele XML sau HTML.

-XLL – eXtensible Linking Language:permite definirea legaturilor între documente.

-XML Schema: sistem mai felxibil si mai puternic decât DTD prin care se descrie structura documentelor XML incluzând facilitati pentru definirea tipurilor de date.

-Namespaces: mecanism destinat sa elimine eventualele ambiguitati în denumirea tag-urilor.

-RDF – Resource Description Framework: se utilizeaza pentru standardizarea si schimbarea meta-datelor.

-XHTML – eXtensible HyperText Markup Language: reformulare pentru HTML4.0 având la baza XML.

Fisiere in arhiva (1):

  • Standarde Asociate XML.doc

Alte informatii

fac cibernetica, statistica si Informatica Master Baze de date