Touch-Screens

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Touch-Screens.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Abstract. Monitoarele touchscreen sunt monitoare ce au un ecran senzitiv ca-re permite interactiunea cu sistemele informatice direct prin atingere, fara a mai fi necesare echipamente aditionale, cum ar fi tastatura si mouse-ul. Inter-fetele care utilizeaza tehnologia touch-screen se regasesc într-o varietate de domenii de activitate si aplicatii cu scopul de a micsora timpul de învatare, de a mari productivitatea, de a crea produse si servicii de înalta calitate si de a spori profiturile.

1 Intro

Monitoarele touchscreen au devenit din ce în ce mai raspândite pe masura ce pretul lor a scazut constant în ultimii zece ani. Dimensiunile lor reduse, fiabilitatea si usu-rinta cu care pot fi exploatate au fost principalele atuuri care au dus la impunerea lor pe piata.

2 Domenii de Utilizare

Modul practic si usurinta cu care pot fi folosite aceste dispozitive au facut ca ele sa fie introduse într-o mare varietate de domenii ale activitatii umane: domeniul comer-cial, domeniul hotelier si al restaurantelor, domeniul industrial, domeniul financiar-bancar, domeniul transporturilor, domeniul medical si, bineînteles, în domeniul jocurilor electronice.

3 Prezentare tehnologia touchscreen

Principalele tehnologii constructive ale monitoarelor touchscreen sunt cea capacitiva si cea rezistiva.

3.1 Tehnologia capacitiva

Tehnologia capacitiva consta în aplicarea unui curent de mica intensitate asupra unui electrod special amplasat pe marginea ecranului. În momentul în care utilizato-rul atinge ecranul cu degetul se produce o mica perturbare electrica care este sesizata de interfata senzorului si apoi analizata pentru pozitionarea exacta pe ecran. În urma stabilirii pozitiei atingerii pe ecran, interfata converteste datele în coordonate x-y pe care le transmite mai departe calculatorului. Interfata are rolul de a filtra semnalele parazite si este reglata pentru interactiunea numai cu un corp uman astfel încât sunt eliminate atingerile accidentale cu alte obiecte sau perturbari produse de impuritati ori lichide.

Senzorul este constituit din mai multe straturi:

- un strat conductiv

- suportul de sticla

- un alt strat conductiv

- electrodul senzorului

- un strat transparent protector, care îmbunatateste rezistenta la uzura si protectia

Fisiere in arhiva (1):

  • Touch-Screens.doc

Alte informatii

Lucrarea prezinta o comparatie între trei modele diferite de touchscreenuri evidentiind cel mai adecvat produs din punct de vedere al raportului calitate/pret.