Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 10864
Mărime: 1.25MB (arhivat)
Publicat de: Iuliu Rusu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ilie Cornel

Extras din referat

CIBERFENOMENUL

CorelDRAW este cel mai important pachet de grafica sub Windows.El permite crearea unor ilustratii frumoase, publicitate la nivel profesional, rapoarte anuale. Este un program de desenare orientat pe obiecte. Din multe puncte de vedere este asemanator cu programele de proiectare asistata pe calculator(AutoCad). Cu modul sau, CorelPHOTO-PAINT acest program se aseamana cu programele de pictura (acestea folosesc grafica realizata prin puncte si dau iluzia picturii pe panza sau a lucrului cu pensonul). Pentru un artist, din punct de vedere al mediului de tiparire, programele bazate pe vectorizare, cum este CorelDRAW sunt de preferat celor ce realizeaza grafica prin puncte. Avantajele graficii vectorizate sunt precizia si flexibilitatea (lucrandu-se cu ecuatii matematice nu depind de dispozitivul de iesire si de rezolutie).

Ca in majoritatea programelor Windows, modulele CorelDRAW sunt compuse din meniuri derulante, casete de dialog ce pot fi apelate si instrumente pe care se efectueaza cilc. Majoritatea functiilor, in toate modulele CorelDRAW, pot fi accesate atat de la tastatura cat si prin mouse.

WORLD WIDE WEB

Internetul are deja o varsta masurabila in decenii, mult mai inainte decat tanarul World Wide Web. Internet desemneaza constructia fizica reala din care ar putea face parte o retea locala. World Wide Web-ul este compus, in principal, din software (s-ar putea spune ca World Wide Web-ul este creierul ce sta in spatele capacitatii Internetului de a transporta informatie grafica spre utilizator). Internetul, poate fi considerat sistemul de operare al unui calculator, iar World Wide Web-ul o aplicatie software care ruleaza pe acest sistem de operare. Internetul asigura platforma de rulare a programelor.El este, in esenta, mijlocul de transport, World Wide Web-ul este baza continutului informatic transferat.

De ce se numeste totusi Web? Deoarece este o uriasa panza de paianjen de calculatoare interconectate fiecare dintre acestea fiind identificat de un numar unic si fiecare avand de jucat un potential rol in transferul informatiei catre orice alt colt al lumii. Cu ajutorul catorva supercalculatoare care formeaza asa-numita „coloana vertebrala” a Internetului, alte cateva zeci de calculatoare ce au rol de artere principale si a numarului intens de site-uri conectate cu aceste calculatoare, cuvintele si imaginile curg in ambele directii in drumul lor de la un loc catre altul. Toate acestea sunt puse in miscare de slabiciunea utilizatorului de a efectua clic pe un cuvant, o fraza sau o imagine ce este conectata cu un set de instructiuni ce pot fi rezumate la urmatorul cuvant:,,trimite-mi”.

COMUNICAREA

In acest concept se ascunde a doua sursa de confuzie referitoare la Web. Majoritatea utilizatorilor cred ca daca efectueaza clic pe unul dintre butoanele unui site Web, vor calatori instantaneu intr-un alt punct din ciberspatiu. Utilizatori stiu ca nu calatoresc in realitate in acel punct dar cred ca de la calculatorul lor pleaca un fel de raza energetica sau unda de biti catre celelalte calculatoare.

In realitate, lucrurile stau exact pe dos. Orice actiune efectuata la navigarea in Web este, in esenta, un transfer de informatie dintr-un punct oarecare in calculatorul utilizatorului. Nu se trimite nimic in afara (cu exceptia micutului set de instructiuni mentionat anterior) si nimeni nu pleaca nicaieri-lumea este cea care vine la utilizator, ca intr-o rasturnare a proverbului arab „Daca nu se duce Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed.”.

Din acest punct de vedere, activitatile in web sunt foarte asemanatoare cu vechiul stil de comunicare prin intermediul unui modem, in care se stabilea mai intai o conexiune cu un alt modem si apoi se schimbau informatiile. Datele care pleaca de la utilizator vor fi incarcate cu un alt modem si apoi se schimbau informatiile. Datele care pleaca de la utilizator vor fi incarcate la destinatar, iar informatia ce soseste din lumea larga este descarcata la utilizator.

MAGIA HIPERCONEXIUNILOR

Prin urmare, care este diferenta intre comunicatia prin modem din zilele noastre si cea de acum 10 ani?

La suprafata, cea mai mare diferenta este usurinta cu care se primesc informatiile. In prezent , este suficient sa se efectueze clic pe o fraza, un buton sau o imagine-toate denumite hiperconexiune in limbaj Web. Din nou, utilizatorul ar putea crede ca, la efectuarea unui clic pe o hiperconexiune, el va calatori catre acel loc. De fapt, prin actiunea respectiva, se cere unui anumit site pe Internet sa vina la utilizator-sa-si impacheteze toata informatia, textul si imaginile si sa le transfere intr-un anumit director de pe hard disk-ul utilizatorului. O data efectuat acest transfer, browser-ul Web poate afisa site-ul pe monitor. Netscape Navigator si Microsoft Internet Explorer nu sunt capabile de a calatori la un anumit site Web si de a afisa informatia. In sens strict, aceste programe pot afisa informatie doar dupa sosirea acesteia pe sistemul utilizat.

TRAFIC PERMANENT AGLOMERAT

Internetul de azi nu seamana deloc cu ceea ce au visat creatorii sai. Internetul a fost inital dezvoltat ca un mijloc de comunicare si schimb de informatii intre institutiile de invatamant; cele guvernamentale si marile corporatii si se rezuma doar la fapte, concizia fiind principala sa caracteristica. Infrastructura Internetului a fost proiectata astfel incat sa reziste unui atac nuclear, dar nimeni nu a avut in vedere explozia de popularitate pe care o suporta astazi. Internetul resimte solicitarile unui nivel de utilizare cu mult peste asteptari. Trimiterea si primirea de informatie prin Internet se poate asemana cu o foarte lunga si bine elaborata calatorie. Mai intai, utilizatorul se urca in masina si conduce pana la aeroport, unde parcheaza masina si ia un autobuz pana la poarta de imbarcare. De acolo ia un avion catre o destinatie principala, conceputa astfel incat sa primeasca si sa trimita calatori de la si catre o multime de destinatii-acel ubicuu hub (calculator central la care sunt conectate toate calculatoarele dintr-o anumita arhitectura de retea). De aici se trece intr-un alt avion care merge catre destinatia finala, punct in care se inchiriaza o masina si se merge pana in punctul in care utilizatorul trebuie sa ajunga.

Daca cele de mai sus se inmultesc cu un factor de complexitate de 1000 si un coeficinet volumic absolut de 1.000.000, se obtine imaginea unei zile din Internet. Nu conteaza ca aceasta calatorie s-ar putea sa nu dureze decat o secunda; ea isi pastreaza incredibila complexitate.

Preview document

Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 1
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 2
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 3
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 4
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 5
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 6
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 7
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 8
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 9
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 10
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 11
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 12
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 13
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 14
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 15
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 16
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 17
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 18
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 19
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 20
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 21
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 22
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 23
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 24
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 25
Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Utilizarea Coreldraw pentru Crearea Imaginilor Web.doc

Te-ar putea interesa și

Securitatea rețelelor bazate pe protocoale TCP/IP 2

1. Securitatea retelei si criptografia Criptografia este stiinta scrierilor secrete. Ea sta la baza multor servicii si mecanisme de securitate...

Grafică computerizată

INTRODUCERE Aplicatiile grafice se realizează prin utilizarea următoarelor clase de produse software: editoare grafice, biblioteci grafice,...

Ai nevoie de altceva?