Virusii Calculatoarelor

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Virusii Calculatoarelor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Melnic Andreea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Calculatoare, Alte Domenii

Cuprins

Capitolul I3
Evitarea virusilor 3
Virusii 3
Ce este un virus3
Modul de raspândire a virusilor4
Cine scrie virusii? 5
Protejarea PC-ului 6
Actualizarea sistemului Windows6
Mentinera la zi a aplicatiilor 6
Dezactivarea parajarii fisierelor7
Recunoasterea amenintarilor potentiale on-line 7
Identificarea fisierelor nesigure atasate la mesajele de posta electronica8
Cunoasterea tipurilor de fisiere sigure în general 8
Recunoasterea tipurilor de fisiere potential periculoase 9
Nu va lasati pacaliti de virusii mesaje de posta electronica10
Fiti atent când descarcati fisiere din Internet11
Capitolul II12
Folosirea produselor software antivirus12
Aplicatiile software antivirus12
Functii de baza ale unei aplicatii software antivirus 12
Verificarea în timp real 13
Scanarea completa a sistemului13
Scanarea mesajelor de posta electronica 13
Verificarea scripturilor14
Verificarea arhivelor 14
Monitorizarea activitatilor suspecte14
Suportul pentru Microsoft Office14
Discul de încarcare15
Importanta actualizarii definitiilor de virusi15
Instalarea unei aplicatii software antivirus16
Actualizarea definitiilor de virusi16
Planificarea scanarilor sistemului16

Extras din document

Evitarea virusilor

Daca mesajele nesolicitate sunt suparatoare, virusii sunt daunatori. Corespondenta nesolicitata înseamna pierdere de timp si de bani; virusii pot crea brese de securitate serioase, pot distruge date si pot provoca daune retelelor.Evitarea corespondentei nesolicitate este dezirabila; evitarea virusilor reprezinta o necesitate absoluta.

Infectarea sistemului cu un virus nu este doar o chestiune de ghinion. Precautiile de bun simt si o atitudine prudenta va vor ajuta sa împiedicati patrunderea virusilor în calculatorul propriu.Practic este un joc fara sfârsit între dumneavoastra si cei care scriu virusi.În acest capitol, voi detalia masurile pe care le puteti aplica pentru a câstiga jocul si pentru a împiedica infectarea calculatorului propriu.

Pentru început, voi prezenta o serie de aspecte fundamentale privind virusii, cine scrie virusi si modul lor de raspândire.Dupa aceea, vom analiza modul în care faceti PC-ul mai putin vulnerabil la atacuri.În final, ne vom concentra asupra modului de diferentiere dintre mesajele de posta electronica eutentice si mesajele care contin virusi, precum si asupra atentiei de care trebuie sa dati dovada aunci când descarcati si instalatii programe.

Virusii

Virusii apar regulat la stirile nationale.Aparitia unui virus poate încetini zone întregi din Internet, poate bloca servere de posta electronica si poate crea suficient haos care sa produca pagube de milioane de dolari la nivel mondial.Virusii reprezinta adevarate calamitati, iar extinderea si gradul lor de sofisticare cresc mereu în timp.O scurta privire aruncata asupra unei pagini afisate de site-ul web al unui software antivirus confirma aceasta afirmatie.

Nu are rost sa cautati un anumit virus, pentru ca ce este astazi în voga poate fi uitat mâine.În schimb, haideti sa facem o analiza generala a istoriei naturale a virusilor.

Ce este un virus?

Haideti sa definim virusul astfel: un virus este orice program rauvoitor, în special unul proiectat sa se raspândeasca de la un PC la altul.

Exista mai multe tipuri distincte de produse software rauvoitoare:

- virusii, care se raspândesc prin atasarea la alte programe sau fisiere

- caii troieni, module software care par inofensive, dar care în realitate sunt distructive

- viermii, care se raspândesc prin exploatarea vulnerabilitatilor din retele.

Însa aceste forme deosebite nu mai sunt valabile.Un singur program daunator poate contine oricare sau toate aceste functii; astfel, virus a devenit un termen universal.În prezent sunt activi mii de virusi, iar zilnic sunt descoperiti multi altii.Ei variaza în ceea ce priveste sarcina utila, care reprezinta pagubele pe care încearca sa le produca.Desi unii virusi încearca sa genereze adevarate distrugeri – cum ar fi stergerea de fisiere sau formatarea hard-discului – majoritatea se concentreaza asupra unor activitati mai putin distructive.Pâna la urma, un virus nu poate sa reziste prea mult sau sa se raspândeasca foarte departe daca îsi distruge gazda.La fel ca în natura, daca un virus genereaza pagube prea mari într-un timp foarte scurt, se va auto-distruge fara sa aiba ocazia sa se propage.

Multi virusi deschid „intrari secrete”, creând oportunitati pentru ca un utilizator sa acceseze si sa controleze de la distanta PC-ul dumneavoastra. Aceasta intrare secreta poate sa permita activitati variind de la deschiderea si inchiderea unitatii de CD-ROM si pâna la furtul sau stergerea de fisiere. Exista chiar si posibilitatea ca un calculator infect sa fie transformat într-un server de corespondenta electronica nesolicitata, asteptând instructiuni pentru a difuza în retea mesaje nesolicitate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Virusii Calculatoarelor.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA GEORGE BACOVIA BACAU Facultatea de contabilitate si informatica de gestiune Specializarea finate banci