Windows Desktop

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Windows Desktop.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Rezumat pag.3
Cuvinte chee pag.3
Schema generală pag.4
Desktopul ( prezentare generală ) pag.5
Bara laterală şi gagdeturile Windows pag.6-7
De ce se utilizează bara laterală pag.6-7
Lucrul cu pictogramele de pe desktop pag.7-9
Adăugarea şi eliminarea pictogramelor de pe desktop pag.7-8
Mutarea pictogramelor pag.8
Selectarea mai multor pictograme pag.9
Ascunderea pictogramelor de pe desktop pag.9
Coşul de reciclare pag.9-12
Alegerea unui fundal pentru desktop pag.12-14
Modificarea fundalului(tapetului) pentru desktop pag.12-14
Meniul START (prezentare generală) pag.14-15
Utilizarea meniului START pag.15

Extras din document

Rezumat

În viziunea Windows ecranul calculatorului este asimilat unui birou, de aceea poartă denumirea de suprafaţa delucru sau sau desktop. Aceasta are funcţia de a furniza un fundal pe care să fie ataşate diferite obiecte grafice, care îndeplinesc diferite funcţii şi care reprezintă o parte principală a Windows-ului. Dekstopul, pe lîngă faptul că serveşte ca suprafaţă de lucru a calculatorului mai are şi unele funcţii decorative speciale cum ar fi schimbarea tapetului sau a gamei de culor, după preferinţele utilizatorului. Care face suprafaţa de lucru mai atractivă şi mai plăcută.

Cuvinte chee

1. Desktop

2. Bara laterală

3. Bara de activităţi

4. Ferestre

5. Meniuri

6. Submeniuri

7. Casete de dialog

8. Tapete

9. Pictograme

10. Meniul START

11. Coş de reciclare

12. Programe

Desktopul (prezentare generală)

Desktopul este zona principală a ecranului pe care o vedeți atunci când deschideți computerul și faceți log on la Windows. La fel ca suprafața unui birou, acesta servește drept spațiu de lucru. Atunci când deschideți programe sau foldere, acestea apar pe desktop. De asemenea, aveți posibilitatea să așezați elemente pe desktop, cum ar fi fișiere sau foldere și să le aranjați după preferință.

Desktopul este uneori definit în linii mari ca loc pentru bara de activități și bara laterală Windows. Bara de activități se află în partea de jos a ecranului. Aceasta arată ce programe sunt în execuție și vă permite să comutați între ele. De asemenea, acesta conține butonul Start , utilizat la accesarea programelor, a folderelor și a setărilor computerului. Pe marginea ecranului, Bara laterală conține mici programe denumite gadgeturi.

Bara laterală şi gagdeturile Windows (prezentare generală)

Bara laterală Windows este o bară lungă, verticală, afişată pe latura desktopului. Aceasta conţine miniprograme denumite gadgeturi, care oferă rapid informaţii şi furnizează acces simplu la instrumentele utilizate frecvent. De exemplu, gadgeturile se utilizează pentru a afișa o expunere de diapozitive imagini, pentru a vizualiza titluri de știri actualizate permanent sau pentru a căuta persoane de contact.

De ce se utilizează Bara laterală?

Bara laterală poate păstra informaţiile şi instrumentele disponibile imediat pentru utilizare. De exemplu, aveţi posibilitatea să afişaţi titlurile de ştiri alături de programele deschise. Astfel, dacă doriți să urmăriți știrile noi în timp ce lucrați, nu trebuie să vă opriți lucrul pentru a comuta la un site Web de știri.

Utilizând Bara laterală, aveți posibilitatea să utilizați gadgetul Flux titluri de știri pentru a afișa titlurile de știri recente de la sursele pe care le alegeți. Nu trebuie să opriți lucrul la document, deoarece titlurile sunt întotdeauna vizibile. Dacă surprindeți cu vederea periferică un titlu care vă interesează, faceți clic pe acel titlu, iar browserul Web va deschide direct acea relatare.

Lucrul cu pictogramele de pe desktop

Pictogramele sunt imagini mici care reprezintă fișiere, foldere, programe și alte elemente. Când porniți prima oară Windows, veți vedea cel puțin o pictogramă pe desktop: Coșul de reciclare (mai multe despre aceasta, mai târziu). Este posibil ca producătorul computerului să fi adăugat alte pictograme pe desktop. În continuare, sunt afișate câteva exemple de pictograme de pe desktop.

Fisiere in arhiva (1):

  • Windows Desktop.doc