Windows Server 2003

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Windows Server 2003.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cezar Toader

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

In tehnologia informatiei, un server este un program de aplicatie (deci nu un sistem de operare) care furnizeaza servicii altor aplicatii (numite aplicatii client), aflate pe acelasi calculator sau pe calculatoare diferite. De obicei, aplicatia server asteapta conexiuni din partea aplicatiilor client. Se mai numeste server si calulatorul pe care ruleaza una sau mai multe aplicatii.

Serverele ocupa un loc important in tehnologia informaticii, la fel ca si minicomputerele in trecut, care insa au fost inlocuite. Un server este o aplicatie pe computer, care opereaza incontinuu in reteaua sa si asteapta solicitari din partea altor calculatoare din retea.

Interiorul unui server, văzut din spate

Windows Server 2003 este un sistem de operare server produs de Microsoft. Introdus in 24 aprilie 2003, ca succesor al Windows 2000 Server, este considerat de Microsoft a fii elementul de baza din linia lor de sisteme Windows Server. Conform cu Microsoft, Windows Server 2003 este mai usor de updatat si lanseaza o mai buna performanta decat predecesorul lui, Windows 2000.

-Administrarea serverelor pentru infrastructura de retea

Un rol al serverului care este critic pentru functionarea retelei este serverul pentru infrastructura retelei. Acesta include mai multe activitati diferite, toate proiectate pentru a face sa functioneze corespunzator serviciile care stau la baza retelei.

Activitati administrative

Administrarea serverelor pentru infrastructura retelei este impartita in patru categorii. Acestea sunt serverele Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) si/sau Windows Internet Naming Service (WINS), serverele de dezvoltare, ca Remote Installation Services sau Automated Deployment Services, serverele pentru balansarea incarcarii retelei si serverele care controleaza accesul la distanta sau conexiunile VPN (Virtual Private Network). Urmatorul tabel prezinta activitatile administrative care trebuie executate in mod continuu pentru a asigura functionarea corecta a serviciilor de retea care sunt oferite comunitatii de utilizatori. De asemenea, indica frecventa fiecarei sarcini.

Acest tabel nu contine Domain Naming Service (DNS). Desi, in trecut, acest serviciu a fost legat in mod traditional de infrastructurile de retea, acum este unit cu Active Directory (AD) deoarece formeaza baza structurii ierarhice a AD.

Este posibil sa nu fie nevoie sa executati toate aceste activitati, deoarece nu folositi unele dintre serviciile mentionate aici. De exemplu, retelele mari se bazeaza rareori pe Windows Server pentru accesul la distanta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Windows Server 2003.doc

Alte informatii

WINDOWS SERVER 2003 Administrarea serverului DHCP/WINS (DW)