Windows Vista

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Windows Vista.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: George Carutasu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Ce este windows Vista? pag.3
Ce aduce nou Vista fata de XP? pag.3
Cerinte de sistem pentru Windows Vista .pag.3
Editiile Windows Vista pag.4
Windows Vista Business pag.4
Windows Vista Enterprise pag.5
Windows Vista Home Premium pag.5
Windows Vista Home Basic pag.6
Windows Vista Ultimate pag.6
Functii speciale pag.7
Concluzii pag.9
Bibliografie pag.10

Extras din document

Windows Vista este urmatoarea versiune a sistemului de operare Microsoft Windows, proiectata de catre corporatia Microsoft. Înainte de anuntul sub acest nume de la data de 22 iulie 2005, Vista a fost cunoscut sub numele de cod Longhorn, dupa Salonul Longhorn, un bar cunoscut din orasul Whistler din provincia canadiana Columbia Britanica. Conform Microsoft, data lansarii versiunii Windows Vista va fi noiembrie 2006 pentru variantele pentru firme comerciale, si ianuarie 2007 pentru variantele pentru utlizatorii obisnuiti. Aceste date de lansare vin dupa mai mult de cinci ani de la data lansarii lui Windows XP, sistemul de operare Windows disponibil pe scara larga cel mai actual.Windows Vista are sute de noi proprietati si capacitati, cum ar fi o moderna interfata grafica si un stil vizual nou numit Aero, tehnologia de cautare îmbunatatita, noi unelte multimedia, precum si sub-sistemele complet remodelate de retea, audio, imprimare si afisare (display). Vista va îmbunatati comunicarea dintre masini pe o retea casnica folosind tehnologia peer-to-peer, si va facilita folosirea în comun a fisierelor, parolelor, si mediilor digitale între diverse computere si dispozitive. Pentru proiectantii de software, Vista pune de asemenea la dispozitie versiunea 3.0 a sistemului de proiectare numit .NET Framework

Ce aduce nou Vista fata de XP?

Functionalitatile îmbunatatite Windows Vista si efectele vizuale Aero Glass vin cu pretul unor cerinte de sistem mai exigente. Înainte de a alege o anumita versiune Vista va trebui sa verificati unele aspecte ce tin de performantele sistemului.

Windows Vista are o noua interfata de utilizator numita Aero, iar în cazul în care sistemul de operare detecteaza anumite caracteristici de performanta pe masina pe care este instalat, veti beneficia de Aero Glass. Astfel, anumite elemente ale ferestrelor sunt translucide iar comenzile executate sunt animate cu efecte tridimensionale.

Aero Glass solicita mult mai mult placa video decât optiunea Aero, iar pentru utilizatorii ale caror sisteme nu îndeplinesc nici cerintele minime pentru a rula Aero, exista o interfata de utilizator clasica asemanatoare celei folosite de Windows 2000. Pentru a rula Aero Glass va trebui sa aveti instalate drivere Longhorn Display Driver Model (LDDM). NVIDIA ofera un driver Vista Beta 1 LDDM, iar pentru ATI sunt disponibile de asemenea drivere LDDM. Placa video trebuie sa aiba memorie suficienta (64 MB minim, 128 MB recomandat) si trebuie sa beneficieze de suport complet DirectX 9.

Microsoft a creat doua categorii hardware distincte pentru producatorii de PC-uri - Vista Capable sau Premium Ready. Statiile Vista Capable au cerinte hardware mult inferioare celor din categoria Premium Ready, au componente mai putin costisitoare, ruleaza mai încet si nu pot folosi interfata grafica Aero Glass.

Cerinte de sistem pentru Windows Vista

Un calculator compatibil Windows Vista include cel putin urmatoarele:

-Un procesor modern (cel putin 800MHz)

-512 MB memorie sistem

-Un procesor grafic compatibil DirectX 9.

Un calculator compatibil Windows Vista Premium :

-Un procesor de 1 GHz 32-bit (x86) sau 64-bit (x64)

-1 GB memorie sistem

-Un procesor grafic care sa ruleze Windows Aero

-128 MB memorie grafica

-Hard disc de 40 GB cu 15 GB spatiu disponibil

-Unitate DVD-ROM

-Capabilitati sunet

-Capabilitate de acces la Internet

Windows Aero necesita:

-Un procesor grafic compatibil DirectX 9 care sa:

- Suporte Pixel Shader 2.0 la nivel hardware

- Suporte 32 biti per pixel

-Memorie grafica adecvata

-64 MB de memorie grafica pentru compatibilitatea cu un singur monitor cu mai putin de 1,310,720 pixeli

-128 MB de memorie grafica pentru compatibilitatea cu un singur monitor cu rezolutii cuprinse între 1,310,720 si 2,304,000 pixeli

-256 MB de memorie grafica pentru compatibilitatea cu un singur monitor cu rezolutii mai mari de 2,304,000 pixeli

- Sa îndeplineasca cerintele de latime de banda, sugerate de Windows Vista Upgrade Advisor ce ruleaza pe Windows XP

- Unitatea DVD-ROM poate fi si externa (neintegrata în sistem)

Toate celelalte versiuni de Windows Vista functioneaza pe baza acelorasi cerinte de sistem.Difenentele între ele fiind legate de scopul în care se foloseste sistemul.

Fisiere in arhiva (1):

  • Windows Vista.doc

Alte informatii

Prezentat la Romano-americana