Windows Vista

Imagine preview
(9/10 din 8 voturi)

Acest referat descrie Windows Vista.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. Carutasu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Calculatoare, Sisteme de Operare

Cuprins

1. Scurt istoric al sistemului de operare Windows – pag. 2
2. Windows Vista: Cum a inceput totul.. – pag. 4
3. Windows Vista: Functionalitati si posibilitati noi – pag. 4
4. Windows Vista: Nucleul – pag. 5
5. Windows Vista: Tehnologii legate de securitatea sistemului – pag. 6
6. Windows Vista: Tehnologii Business & Developer pe scurt.. – pag. 7
7. Windows Vista: Ce a fost lasat deoparte, ce nu s-a implementat inca – pag. 7
8. Windows Vista: Stiluri Vizuale (Visual Styles) – pag. 8
9. Windows Vista: Cerinte hardware – pag. 9
10. Windows Vista: Posibile versiuni disponibile – pag. 9
11. Windows Vista: Critici si semen de intrebare – pag. 10
12. Windows Vista: Concluzii si parere personala – pag. 11

Extras din document

Lucrul la Windows Vista a inceput chiar inainte de lansarea Windows XP, in Mai 2001. Pe atunci, viitorul Vista avea nume de cod “Longhorn”. Acest sistem de operare trebuia sa se lanseze in jurul anului 2003, fiind considerat doar un pas intre Windows XP si viitorul Windows Vienna. Treptat, insa, Longhorn a asimilat multe din functionalitatile viitorului Vienna, iar data de lansare a fost amanita in repetate randuri. In 2004, Microsoft a anuntat ca viitorul Longhorn va fi schimbat total, iar lucrul la acest sistem de operare a fost reluat, fiind construit pe platforma din Windows Server 2003. Dupa ce, in 2005, Windows Longhorn a fost redenumit in Vista, un test beta fara precedent a fost initializat de cei de la Microsoft, care a luat amploare si a inclus sute de mii de voluntary. Varianta Beta 2 a fost descarcata si incercata (prin metode legale) de aproximativ 5 milioane de utilizatori. Avand in vedere rata ridicata de piraterie, se estimeaza ca peste 25 de milioane de utilizatori au incercat la un moment dat o varianta a Windows Vista. fig. 4 – logo al fostului “Longhorn”

Microsoft spera ca Windows Vista sa fie gata in jurul

sarbatorilor de Craciun din 2006, insa in Martie 2006 au anuntat ca sistemul de operare va fi lansat in toate versiunile in jurul lunii Ianuarie 2007, pe 8 Noiembrie 2006 fiind anuntata finalizarea lucrarilor la noul sistem de operare.

Windows Vista: Functionalitati si posibilitati noi

Din punct de vedere al interfetei grafice, Windows Vista se bazeaza pe hardware-ul fiecarui PC (la initializarea sistemului Windows Vista verifica configuratia PC-ului si face setari automate, in functie de posibilitatile acestuia). Windows Aero (Authentic, Energetic, Reflective and Open) intentioneaza sa fie mai “curat” si mai estetic decat interfetele grafice precedente, incluzand transparenta ferestrelor, animatii si alte inovatii placute ochiului.

Structurarea fisierelor a fost realizata intr-un mod mai practic, permitand noului Windows Search sa afiseze rezultatele mai rapid si mai efficient. De asemenea, s-au adaugat butoane de Windows Search in Start Menu, in Windows Explorer si in alte aplicatii incluse in Windows Vista.

Windows Sidebar (Bara laterala) este un dreptunghi transparent plasat lateral pe desktop, in care un utilizator poate plasa “Desktop Gadgets”. Aceste Desktop Gadgets sunt mici aplicatii care au o utilizare speciala, cum ar fi afisarea prognozei meteo, a stirilor din diferite domenii, sau a gradului de utilizare a memoriei RAM si a CPU. Aceasta fig. 5 – Windows Flip 3D, alternativa la “Alt+TAB”

tehnologie se bazeaza pe Active Desktop din Windows 95, insa foarte mult modificata si imbunatatita.

Windows Internet Explorer 7, un nou pas facut de Microsoft in ceea ce priveste browser-ul web, aduce o noua interfata, posibilitatea navigarii separate cu ajutorul “tab”-urilor, permitand deschiderea mai multor pagini web in aceeasi aplicatie IExplorer.exe si multe altele.

Windows Media Player 11 este o versiune reinnascuta a programului Microsoft pentru redarea fisierelor audio sau video. WMA 11 include posibilitatea de a-ti imparti biblioteca audio cu alti utilizatori din retea, alaturi de multe alte inovatii, cum ar fi suportul pentru consola Microsoft Xbox 360.

Windows Mail este un inlocuitor al Outlook Express care are un modul de stocare a e-mailurilor cu totul si cu totul nou, iar protectia SPAM este imbunatatita.

O alta adaugire interesanta este Windows Media Center, care este prezent in variantele Home Premium si Ultimate ale Windows Vista. In trecut, Windows Media Center era privit ca un sistem de operare separat, insa in Windows Vista acesta este integrat, iar daca doriti initializarea sa, nu este nevoie decat de un click in lista de programe din “butonul de Start”.

In ceea ce priveste Jocurile, toate aplicatiile de acest fel au fost regandite si refacute astfel incat sa se bucure pe deplin de forta grafica integrata de Windows Vista. Printre noile jocuri din Vista se numara “Chess Titans”, “Mahjong Titans” si “Purble Place”.

Pe langa toate aceste inovatii si modificari, Windows Vista aduce lucruri noi in mai toate aplicatiile integrate in sistemul de operare, de la Speech recognition care a devenit parte integrate si a fost imbunatatit, pana la o noua optiune – Enable advanced performance pentru Hard Disk-uri, care ofera posibilitatea ca toate datele ce urmeaza sa fie scrise pe HDD, sa fie intai memorate in cache, iar mai apoi scrise pe Hard Disk.

Fisiere in arhiva (1):

  • Windows Vista.doc

Alte informatii

Referat prezentat la Univ. Romano-Americana