Windows XP

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Windows XP.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Enachescu Gabriela, Dusmanescu Ciprian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Sistemul Windows XP reprezinta urmatoarea versiune de Microsoft Windows dupa Windows 2000 si Windows Millennium, impunandu-se prin impletirea elementelor ca: securitate, management al resurselor si fiabilitate – cu cele mai noi facilitati – Plug and Play.

Cerintele minime de sistem se care se impun sunt : 64 MB memorie RAM (cea mai importanta cerinta), procesor Pentium II sau echivalent si circa 1 GB spatiu liber pe hardisk pentru instalare.

Printre calitatile care l-au impus in randul utilizatorilor se numara:

Stabilitate – aceasta calitate este oferita de noua aplicatie Task Manager care rezolva cu succes cazurile de blocare a programelor

Imbunatatiri in designul meniurilor si in sistemul de asistenta – optiunea Help and Support Center, il face mai usor de utilizat prin numeroasele explicatii ajutatoare, alaturi de un design deosebit

Are o baza largita de drivere – astfel majoritatea dispozitivelor hardware sunt recunoscute automat la instalarea XP

Securitate crescuta a datelor – XP include utilizarea conturilor de utilizator protejate prin parola

Ofera mai multa functionalitate in internet – prin includerea browserului Internet Explorer 6.0, care dispune de noi tehnologii de navigare si securitate.

Adaptabilitate si facilitati multimedia – la introducerea unui CD, Windows XP identifica tipul de fisiere care le contine si lanseaza cel mai potrivit program pentru prelucrarea acestora

Contine softul de inscriptionare integrat – daca dispuneti de un CD writer puteti transfera datele de pe calculator pe CD-uri

Contine numeroase programe imbunatatite si altele noi – ce transforma calculatorul intr-o platforma multimedia : Windows Media Player organizeaza fisierele muzicale in colectii. Movie Maker transfera filmele din camerele video analogice sau digitale in calculator, iar driver-ele DirectX 8.0 ofera suport pentru rularea celor mai noi jocuri.

Lansarea sistemului de operare Windows XP

Windows XP este un sistem de operare ce poate executa mai multe programe in acelasi timp (multitasking) si dispune de o interfata grafica deosebita, de tip GUI (Graphical User Interface) usor de utilizat.

Sistemul Windows XP se lanseaza automat la pornirea calculatorului, daca este singurul sistem de operare instalat.

Daca sistemul de calcul este regat intr-o retea, sau este accesat de mai multi utilizatori, la lansarea sa, pe ecran vor fi prezente denumirile conturilor utilizatorilor posibili, precedate de un simbol grafica – conform fig. 1:

1. Porniti calculatorul

2. Executati click pe un nume de cont sau pe imaginea asociata

3. Introduceti de la tastatura parola, in caseta Password

4. Apasati tasta enter sau apasati pe butonul

Parola a fost stabilita anterior de dumneavoastra ca propietar al contului, sau de un administrator al calculatorului respectand regulile de rigoare.

Daca nu este necesar, conturile pot fi neprotejate prin parola sau chiar sa existe doar un cont neparolat – in acest caz nu veti vedea ecranul introductiv pe care il afiseaza Windows XP.

Daca se doreste schimbarea utilizatorului dupa lansarea sistemul:

1. Alegeti optiunea Log Off din meniul Start

2. Apasati butonul Log Off din fereastra Log Off

3. Alegeti alt utilizator din fereastra care va apare

Iesirea din sistemul Windows XP

Pentru a iesi din sistemul Windows XP:

1. Apasati butonul Start

2. Alegeti optiunea Turn Off Computer

3. Executati click pe una din optiunile:

- Turn Off (inchidere definitiva)

- Restart (inchiderea, apoi repornirea calculatorului)

- Hibernate (salvarea datelor din memoria RAM, pe hardisk, apoi inchiderea calculatorului). Astfel, la viitoarea pornire, incarcarea Windows va decurge mult mai repede deoarece se folosesc datele deja memorate pe hardisk, care sunt incarcate din nou in memoria RAM)

Daca nu este activa optiunea Hibernate in dialogul Shut Down, puteti incerca afisarea ei, tinand apasata tasta Shift cat timp dialogul este vizibil.

Fisiere in arhiva (1):

  • Windows XP.doc

Alte informatii

este un referat despre sistemul de operare windows xp