Materiale Hibride

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Materiale Hibride.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 64 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Anca Razvan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Chimie Anorganica

Extras din document

INTRODUCERE

Dezvoltarea materialelor hibride organo-anorganice prezinta provocari noi si oportunitati pentru tehnologiile viitorului.

In lucrarea de fata sunt prezentate cateva tipuri de materiale hibride :

- filme hibride organo-anorganice ce contin oxizi de fier;

- materiale hibride organo-anorganice de tipul : [(ZnS)2(en)]  ;

- materiale hibride organo-anorganice cu porozitate inalta(polisilsesquioxani )

1. FILME HIBRIDE ORGANO-ANORGANICE CE CONTIN

OXIZI DE FIER

Pentru prepararea filmelor hibride organic-anorganice ce contin ioni de fier s-a dezvoltat o noua metoda ce se bazeaza pe depunerea electrolitica, la catod, a nanoparticulelor de oxid de fier,in situ, intr-o matrita polielectrolitica. Matrita polimerica este necesara pentru a preveni aglomerarea particulelor de oxid de fier, cauzata de fortele Van der Waals si interactiile magnetostatice dintre particule.Materialele compozite obtinute combina proprietatile avantajoase ale componentelor organice si anorganice,observandu-se ca prezinta si proprietati magnetice, fiind superparamagnetice.Materialele magnetice nanostructurale sunt studiate pentru capacitatea mare de stocare magnetica, circuite integrate, imagini color, racitoare magnetice si pentru aplicatiile lor biomedicale.Un obstacol critic in confectionarea si mentinerea la nanoscala a materialului magnetic este tendinta de aglomerare.Pentru a preveni acest lucru, nanoparticulele materialelor magnetice au fost izolate intr-o matrice polimerica, dezvoltandu-se astfel,materiale hibride avansate.Aplicatii noi ale materialelor superparamagnetice se refera la dezvoltarea tehnicilor avansate de depunere a acestora in filme subtiri.

Depunerea electrolitica,la catod, in filme subtiri este o tehnica noua de preparare a produselor ceramice. Aceasta metoda aduce oportunitati noi in electrosinteza filmelor subtiri nanostructurale si a pulberilor din solutii apoase ale sarurilor metalice.

Procedeul experimental implica realizarea a doua solutii stoc ,folosindu-se clorura ferica hidratata cu 6 molecule de apa (FeCl3• 6H2O), clorura feroasa cristalizata cu 4 molecule de apa (FeCl3• 4H2O) si clorura de polidialildimetilamoniu(PDDA) .Solutia stoc 1 contine 3,3 mMFeCl3 , 1,65m MFeCl2 si 1g/L PDDA.Solutia stoc 2 contine 3,3 mMFeCl3 , 1,65mMFeCl2 si 0,5 g/L PDDA. Apa deionizata a fost deaerata inainte de a prepara solutiile folosind gaz cu 93% Ar – 7% H2.Curgerea gazului a fost mentinuta prin solutie pe durata depunerii si prin camera de uscare a filmelor.

Fisiere in arhiva (2):

  • Materiale Hibride
    • CUPRINS mat hibride.doc
    • MATERIALE HIBRIDE POWERPOINT.ppt

Alte informatii

UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI FACULTATEA DE CHIMIE APLICATA SI STIINTA MATERIALELOR