Obtinerea Produselor Anorganice cu Utilizari in Industria Farmaceutica si Cosmetica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Obtinerea Produselor Anorganice cu Utilizari in Industria Farmaceutica si Cosmetica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Redactat in Republica Moldova

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Chimie Anorganica

Cuprins

Introducere 3
Capitolul I. Noțiuni generale 4
Capitolul II. Obținerea produselor anorganice folosite în industria farmaceutică și cosmetică 5
Concluzii 12
Bibliografie 13

Extras din document

Introducere

Industria farmaceutică și cosmetică are o nevoie profundă de produse de înaltă calitate pentru introducerea acestora pe piață. Pentru acest scop se caută produse care sa fie fiabile, sa se obțină ușor. Ca și oricare alt domeniu economic modern, industria farmaceutică, cît și cea cosmetică, se îmbogățește în permanență cu date noi, care vizează elaborarea unor preparate originale și perfecționarea metodelor de fabricare a celor existente.

Toate substanțele folosite în industria farmaceutică și cosmetică sunt împărțite în două clase: anorganice și organice. Ambele pot fi obținute din surse naturale și artificiale, adică sintetic. Materie prima pentru fabricarea de produse anorganice sunt în principal diferite roci, minereuri, gaze, apa: lacurilor, mărilor, etc. Unele medicamente anorganice derivă din deșeuri din alte industrii.

În dezvoltarea industriei farmaceutice și cosmetice joacă un rol important chimia anorganică. Aceasta este baza teoretică a producției de substanțe minerale, amoniac, acizi, săruri, produse de soda, compuși de clor și carburi de crom și de numeroase alte produse anorganice utilizate în domeniile date.

Scopul lucrării noastre este de a analiza obținerea produselor anorganice care sunt cele mai des utilizate în industria farmaceutică și cosmetică.

Tema dată este actuală deoarece industria farmaceutică și cosmetică ocupă un loc important în domeniul economic. Nu ne putem imagina viața fără de produse medicamentoate și chiar și de cele cosmetice.

Capitolul I. Noțiuni generale

Tehnologie chimică anorganică are ca obiect de studiu procesele chimice anorganice.

Acestea se pot clasifica în:

- procese anorganice de bază;

- procese electrochimice;

- procese metalurgice;

- procese de fabricare a produselor ceramice, a sticlei şi a lianţilor anorganici.

Procesele anorganice de bază constau în fabricarea compuşilor anorganici de mare tonaj : acizi, baze, săruri minerale şi îngrăşăminte chimice.

Industria farmaceutică – domeniul al industriei, legat de cercetare, dezvoltare, producere în masă și distribuția de medicamente, destinate în principal pentru prevenirea, ameliorarea și tratamentul bolilor de piață. Companiile farmaceutice pot lucra cu generice sau cu preparate originale. Ei sunt supuși la o varietate de legi și reglementări cu privire la brevetarea de produse farmaceutice, și investigații clinice si pre-clinice, studii de marketing de produse gata de vânzare. În prezent, industria farmaceutică – una dintre industriile cele mai de succes.

Industria cosmetică – domeniul al industriei care produc parfumuri și cosmetice, săpunuri de toaletă, uleiuri esențiale, arome sintetice și altele. Industria cosmetică a luat în prezent un mare avînt, preparînd o gamă din ce în ce mai variată de:creme, loţiuni, demachiante, pentru toate tipurile de piele şi pentru toate vîrstele. La ora actuală încalitate de materie primă în industria cosmetică se foloseşte atît substanţe de origine oganică, cît şi anorganică.

Capitolul II. Obținerea produselor anorganice folosite în farmaceutică și cosmetică

- Protoxidul de azot ( N2O )

Se obține la încălzirea NH4NO3:

NH4NO3 → N2O + H2O

Se administrează în intervenții chirurgicale de scurtă durată,fiind un anestezic de capacitate redusă.

Se administrează datorită proprietății de a inhiba sinteza și prelucrarea ciancobalaminei sau a vitaminei B12.

Fisiere in arhiva (1):

  • Obtinerea Produselor Anorganice cu Utilizari in Industria Farmaceutica si Cosmetica.docx

Alte informatii

Universitatea de stat din Molodva Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică Catedra Chimie Anorganică