Determinarea refractometrica a continutului de zahar din sucul Schweppes - Kinley Tonic

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Determinarea refractometrica a continutului de zahar din sucul Schweppes - Kinley Tonic.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Chimie Generala

Cuprins

1. CONSIDERATII TEORETICE
2. APARATURA FOLOSITA
3. PROBA DE ANALIZAT
4. MOD DE LUCRU
5. BIBLIOGRAFIE

Extras din document

CONSIDERATII TEORETICE

Metodele refractometrice de analiza se bazeaza pe fenomenul de refractie sau refractie totala a unui fascicul de radiatii luminoase, la limita de separatie dintre doua medii cu densitati diferite. Cand o raza de lumina trece dintr-un mediu mai putin dens intr-un mediu mai dens, dorectia ei se schimba , apropiindu-se de normala. Fenomenul se numeste refracie. Raportul dintre sinusul unghiului de incidenta si a celui de refractie se numeste indice de refractie.

n= sin⁡i/sin⁡r

Indicele de refractie este o propietate caracteristica a fiecarei substante , constanta in anumite conditii. Valoarea ei este influentata de:

Lungimea de unda a luminii incidente, de aceea, determinarie se executa in lumina monocromatica, de obicei la 589,2 nm (linia D din spectrul sodiului), iar indicele de refractie se noteaza cu nD.

Temperatura: indicele de refractie variaza inverz proportional cu temperatura si de aceea in masuratorile refractometrice este important sa se mentina o temperatura constanta. Temperatura se noteaza in dreapta sus a indicelui de refractie ( nD25)

APARATURA FOLOSITA

Se utilizeaza un refractometru Abbe tip AR 6, format dintr-o prisma de masurare, o contra-prisma pentru fixarea probei, un ocular, un buton de compensare, un buton pentru scala , un surub de calibrare un buton de blocare, un termometru digital, o oglinda. Aparatul este prevazut cu racorduri pentru a face legatura la un termostat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea refractometrica a continutului de zahar din sucul Schweppes - Kinley Tonic.docx

Bibliografie

1. ”Determinarea refractometrica a continutului de zahar” din cadrul laboratorului de Analiza instrumentala
2. http://www.alegesanatos.ro/alimente/bauturi-carbogazoase-65/schweppes_kinley-tonic-bautura-racoritoare-carbogazoasa-84.html
3. https://www.google.ro/search?q=schweppes+tonic+ingrediente&hl=ro&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjwtu_2_OffAhUB36QKHcw1DvQQ_AUIDigB&biw=1366&bih=577