Elecrozi Ioni Selectivi Folositi pentru Identificarea Metalelor Grele

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Elecrozi Ioni Selectivi Folositi pentru Identificarea Metalelor Grele.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: prof. Ion Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Chimie Generala

Extras din document

Elecrozi ioni selectivi folositi pentru identificarea metalelor grele

Metale grele; definitie.

Termenul de metale grele se refera la orice element chimic-metal care are o densitate relativa mare si este toxic, foarte toxic sau otravitor. In categoria metalelor grele intra mercurul (Hg), cadmiul (Cd), arseniul (As), cromul (Cr), taliul (Tl) si plumbul (Pb).Dupa unii autori in categoria metaleleor grele sunt incluse urmatoarele elemente: Pb, Cd, Ni, Zn, Cu.

Metode de analiza a metalelor grele

Sunt cateva metode generale de laborator care ajuta la determinarea concentratiei metalelor grele cu o precizie de ordinul ppm, dupa cum urmeaza:

- Absorbtia atomica spectrala (A.A.S)

- Calorimetria

- Polarigrafia

- Razele X flourescente

- Analiza energiei de dispersie prin razele X (EDAX)

- Analiza microsondelor de electroni

- Folosirea electrozilor ioni selctivi.

Absorbtia atomica spectrala (AAS), razele X fluorescente, EDAX, si icrosondele,printer altele, toate determina doar concentratia metalica totala, dar nu pot oferi direct informatiile despre specia detectata.

Folosirea electrozilor ioni selctivi, calorimetria, si polarografia, pe de alta parte , nu numai ca permite ca un metal greu necunoscut sa fie identificat dar permit si determinarea valentei metalului respectiv.

De asemenea, dintre toate metodele de detectie prezentate mai sus, colorimetria, polarigrafia, si electrozii ioni selectivi, sunt caracteristice unor echipamente ce pot fii folosite cu usurinta.

Dintre aceste metode polarigrafia prezinta cea mai scazuta limita de detectie. Unul din avantajele acestei metode este pretul relativ scazut fata de alte metode analitice cum ar fi EDAX-ul, absorbtia atomica spectrala, sau microsondele cu electroni.

La fel ca toate metodele analitice polarigrafia este si ea o metoda limitata (este dificila realizarea unei analize simultane a mai multor elemente).Eroarea ca electrodul din complex sa contina macromolecule asociate pote fii o problema. Deasemenea si interferenta dintre ionii cu acelasi potential electrochimic poate provoca rezultate unele erori.

Fisiere in arhiva (1):

  • Elecrozi Ioni Selectivi Folositi pentru Identificarea Metalelor Grele.doc

Alte informatii

Este un referat de chimie analitica mai exact, pregatit pentru cursul de Senzori si Biosenzori