Evolutia Indicilor de Calitate ai Apelor la Sursa Numarul 8 din Lacul Tabacarie

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Evolutia Indicilor de Calitate ai Apelor la Sursa Numarul 8 din Lacul Tabacarie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Chimie Generala

Extras din document

Lacul tabacariei – descriere geografica

Suprafata

84,1 ha

Volumul

1,26 mil m3

Lungimea maxima

1375 m

Latimea maxima 825 m

Latimea medie

650 m

Adâncimea maxima

4,4 m

Adâncimea medie

1,5 m

În tot lungul litoralului românesc exista o serie de lacuri litorale, vechi limanuri si lagune marine. Multe dintre acestea sunt dulci, cu salinitati mai mici de 0,5‰ (Razim, Zmeica, partea nordica a lagunei Sinoie, Gargalâc, Tasaul, Siutghiol, Tabacariei, Neptun, Jupiter, Tismana, Venus, Limanu, Hagieni), altele sunt salmastre oligohaline, cu salinitati cuprinse între 0,5 si 5‰ (Sinoie, Istria, Nuntasi, Tuzla, Agigea, Costinesti, Tatlageac, mlastina Hergheliei), sau mezohaline, ca de exemplu lacul Mangalia a carui salinitate este de 11,9-15,2‰, în timp ce apele Techirghiolului sunt hiperhaline, prezentând o salinitate de 54,5-61,4‰.

Lacul Tabacarie e amplasat în sectorul maritim al Dobrogei la aproximativ 28°37’ longitidine estica, 44°15’ latitudine nordica, într-o zona cu relief jos, cu lagune si limanuri fluviale si perisipuri cu dune.

Din punct de vedere sedimentologic zona Lacului Tabacarie este strâns legata de evolutia Lacului Siutghiol, situata la nord si cu care comunica printr-un canal. Lacul Tabacarie este un liman fluviatil format din bararea unei vai de râu cu aluviunile marine ale cordonului litoral Mamaia.

Lacul Tabacarie are un nivel hidrologic dependent de aportul de ape din Lacul Siutghiol, surplusul de apa este deversat în mare printr-un stavilar, în punctul „Pescarie”.

Sursele de poluare din Lacului Tabacarie

Posibilitatile de deversare a apelor pluviale si in caz de avarii in reteaua de canalizare a orasului Constanta.

Au fost depistate în 1993, pe malul Lacului Tabacarie, 8 surse de poluare.Dupa modul de functionare, sursele se împart în doua categorii: permanente(2 surse), intermitente(6 surse).

O sursa de poluare este si statia de pompare Lapusneanu care preia apa menajera din 1/3 din oras, nefacând fata debitelor actuale si este nevoita sa deverseze în Lacul Tabacarie, mai ales în timpul ploilor abundente.

Analiza apei de la sursa numarul 8

Sursa numarul 8 din Parcul Tabacariei este evidentiata in fotografia urmatoare printr-o bulina rosie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Indicilor de Calitate ai Apelor la Sursa Numarul 8 din Lacul Tabacarie.doc

Alte informatii

Universitatea Ovidius Constanta Facultatea De Fizica, Chimie Si Tehnologia Petrolului Specializarea Chimie