Materii prime cosmetice de baza

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Materii prime cosmetice de baza.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 31 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bobeică Valentin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Chimie Generala

Extras din document

Preparatele cosmetice destinate îngrijirii pielii și părului conțin în compoziția sa aminoacizi, peptide, grăsimi și uleiuri, hidrați de carbon și vitamine. Dar pe lîngă acestea în produsele cosmetice mai sunt adăugate diverse substanțe biologic active și complecși ai acestora, care au o anumită funcție și o anumită acțiune asupra pielii și a părților componente.

Clasificarea materiiilor prime

În procesul de producere a cosmeticii sunt pe larg utilizate:

materii prime naturale;

materii prime sintetice.

Materia primă naturală poate fi de origine animală, vegetală sau minerală. Actual în produsele cosmetice se folosesc aproximativ 2000 de grăsimi și uleiuri naturale, care deasemenea pot servi ca sursă de substanțe bioactive. Uleirile pure se folosesc în calitate de emolienți, ele hidratează pielea, și deseori servesc ca dizolvanți pentru vitaminele liposolubile, substanțe fotoprotectoare, și substanețe activatoare a metabolismului celular.

Materia primă sintetică se deosebește printr-o puritate înaltă, și le este caracteristică stabilitatea proprietăților și parametrilor fizico-chimici. Acest factor joacă un rol foarte important în procesul de fabricare a produselor multicomponente.

Materia primă minerală se obține în procesul de prelucrare a petolului, cocsului, gazelor naturale, unii specialiști o consideră materie primă naturală iar alții o atribuie la sintetică sau semisintetică deoarece în procesul prelucrării pe larg se aplică metodele chimice.

Sunt esterii glicerolului cu acizi carboxilici cu numărul atomilor de carbon în moleculă de la 6 pînă la 26 (gliceride).

Pe lîngă trigliceride mai conțin:

fosfatide;

colesterol;

vitamilele A, D, E, F;

substanțe colorate.

conține cca 70% trigliceride a acizilor nesaturați;

este foarte stabilă;

Se folosește în produsele cosmetice pentru:

proprietățile sale emoliente,

ușor se absoarbe;

nu lasă urme grase pe piele.

Deasemenea se folosește și uleiul de nurcă

conținutul nu trebuie să depășească 10%, deoarece apare un miros caracteristic ce nu poate fi mascat cu produse odorante.

Fisiere in arhiva (1):

  • Materii prime cosmetice de baza.pptx