Metode de Analiza și Depistare - Ecstasy

Referat
7/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1597
Mărime: 306.72KB (arhivat)
Publicat de: Andreea D.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Drd. Ciobanu Iustina
Universitatea Sterfan cel Mare Facultatea de Inginerie a Produselor Alimentare

Extras din referat

SCURT ISTORIC

Ecstasy, de asemenea, cunoscut prin denumirea sa chimică, 3,4-metilendioximetamfemină (MDMA), a fost prima data sintetizat în 1912 de către chimistii de la compania farmaceutica Merck din Germania, acestia au căutat un analog pentru amfetamină de a putea fi folosita in a scadea apetitul. Acesti chimisti sintetizau, de asemenea, un medicament similar numit 3,4-metilendioxiamfetamina(MDA), care, după cum se vede, este un metabolit activ al MDMA.

MDMA si MDA sunt în strânsă legătură cu amfetamina și metamfetamina Ecstasy este considerat unul dintre cele mai originale "droguri de designer."

Merck patentat MDMA si MDA în 1914, dar Primul si Al doilea Razboi Mondial au distras toate cercetarile viitoare cu privire la droguri. Interesul față de cele două medicamente a fost reînviat în anii 1950 de către armata SUA, dar niciodată nu au mers mai departe decât etapa de testare pe animale.

Ecstasy a rămas în mare parte utilizat ca un drog recreațional prin anii 1960 și începutul anilor 1970. Cu toate acestea, la sfârșitul anilor 1970, un biochimist de la Universitatea din California „Berkeley” numit Alexandru Shuglin a fost abordat de un student care a pretins că a folosit MDMA pentru a-si rezolva problema cu balbaitul. Shuglin a decis sa sintetizeze droguri și a le consuma chiar el însuși. Acesta sa scrie un articol științific care a descris cat de placuta si controlabila este starea de conștiență obținuta datorita consumarii drogurilui, precum și halucinațiile ușoare, plăcute care au însoțit acest sentiment. Bazat pe experiența sa asupra drogurilor, Shuglin a sugerat că ar trebui să fie utilizat MDMA de catre psihologi, psihiatri, consilieri și pentru a ajuta la comunicarea cu pacienți intr-un mod cat mai "deschis", și de a explora propriile sentimente. Un mic grup subteran de psihoterapeuți au urmat sfatul său și au utilizat cu succes MDMA in practicile lor pentru mulți ani.

Până la sfârșitul anilor 1980, ecstasy sa răspândit în Statele Unite ale Americii, în Anglia și restul Europei. În mod ironic, cu toate acestea, chiar dacă consumul de ecstasy are originea în Statele Unite ale Americii, astazi cel mai mare producator de ecstasy (cel puțin 80%) se afla în țările europene, cum ar fi Țările de Jos și Belgia. În 2001, Serviciul Vamal al Statelelor Unite ale Americii a raportat confiscarea a mai mult de 7 milioane de tablete de ecstasy, care au fost ilegal expediate. Sancțiunile pentru fabricarea, vanzarea, precum și deținerea de ecstasy includ mai mulți ani în închisoare cat și sute de mii de dolari amenda.

Denumirile de strada

X, XTC, E, Adam, Eva, Clarity, Stacy, Drogul dragostei, Viteza de dragostei, Hug(imbratisare), Drog, Versace, Essence(esenta), Decadența, Dex, M & M, Roll, Bean, Bens, B-Bombe, Biscuiti de discoteca, Go(du-te), Shot-ul Dimineații, snacks-uri Scooby, Sweeties, Wheels(roata).

Introducere

MDMA, de asemenea, cunoscuta sub numele de Ecstasy (X, XTC, E, Rolls), este un medicament semi-sintetic, din moment ce este obtinut din multe produse chimice gasite in natura. Copacul care ne dă nucșoară, precum și uleiul esențial de safrol, este cel mai bogat in MDMA, dar rădăcina sasafras este, de fapt, o sursa mult mai puternic de safrol. Safrolul, este producatorul natural major în sinteza MDMA. Alte elemente naturale care au similitudini chimice la MDMA sunt patrunjelul, mararul, iar radacina de trestie.

MDMA este chimic legat de amfetamine acel grup de medicamente, care include metamfetamina si MDA. Acesta aparține familiei de fenetilamine, la fel ca mescalină. MDMA are unele proprietăți chimice ca cele ale mescalinei, dar MDMA nu este un halucinogen.

Preview document

Metode de Analiza și Depistare - Ecstasy - Pagina 1
Metode de Analiza și Depistare - Ecstasy - Pagina 2
Metode de Analiza și Depistare - Ecstasy - Pagina 3
Metode de Analiza și Depistare - Ecstasy - Pagina 4
Metode de Analiza și Depistare - Ecstasy - Pagina 5
Metode de Analiza și Depistare - Ecstasy - Pagina 6
Metode de Analiza și Depistare - Ecstasy - Pagina 7
Metode de Analiza și Depistare - Ecstasy - Pagina 8
Metode de Analiza și Depistare - Ecstasy - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Metode de Analiza si Depistare - Ecstasy.doc

Alții au mai descărcat și

Acidul lisergic dietilamid

Introducere Drogurile practic sunt simple substanțe care și-au găsit receptori în organismul nostru, care acționează prin grăbirea, încetinirea...

Coroziunea

6. METODE DE PROTECTIE ANTICOROSIVA A MATERIALELOR METALICE Protectia împotriva coroziunii reprezinta totalitatea masurilor care se iau pentru a...

Hidrocarburi aciclice saturate (Alcani)

Hidrocarburile aciclice saturate numite alcani sau parafine, au formula generala CnH2n+2. Conform cu aceasta formula fiecare termen din seria...

Ai nevoie de altceva?