Monitorizarea transformării structurale a hidroxi - sulfatului în prezența bacteriilor sulfat - reducătoare

Referat
8/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1330
Mărime: 61.12KB (arhivat)
Publicat de: Marioara Pop
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Storch Frederic
Este un referat facut de mine pe baza unui articol publicat pe Science Direct si prezentat profesorului Storch Frederic, in sesiune, la Facultatea de Chimie (Universitatea din Bucuresti), la metaria numita Coroziune, master Enzimologie, anul I, semestrul I.

Extras din referat

Introducere

Acest articol evalueaza sinergismul dintre bacteriile reducatoare de Fe (IRB), Shewanella putrefaciens si bacteriile sulfat reducatoare (SRB), Desulfovibrio alaskensis.

S-a aratat recent ca GR2(SO42-) a fost present in produsul de coroziune al pilelor de otel, imersate timp de 25 de ani in apa de mare si a fost asociat cu SRB.

Daca formarea GR2(SO42-) este o consecinta a chimiei fierului fata de apa de mare, atunci prezenta sa a contribuit la existenta unei activitati microbiene. Este firesc ca GR2(SO42-) sa se formeze pe cale biotica si poate servi ulterior drept rezervor de sulfat pentru activarea SRB.

Prin urmare tinta acestui articol este de a clarifica trasaturile principale ale mecanismului de biocoroziune. GR2(SO42-) a fost format prin reducerea lepidocrocitului cu S. putrefaciens in atmosfera de hidrohen – ca unica sursa de electroni. Experimentele de alterare a GR2(SO42-) prin D. alaskensis au fost controlate cu GR2(SO42-) biogenic, ca singurul aceptor de electroni si lactatul ca electron – donor, intr-un mediu netamponat. Monitorizarea in functie de timp a produsilor este observata prin transformarea biotica a GR2(SO42-) sub observarea XRD (Difractie de Raze X), TMS (Spectroscopie Mossbauer) si TEM (Spectroscopie de Emisie Electronica).

Metode experimentale

Experimente de reducere a Fe au fost controlate cu S. Putrefaciens si descrise de [2]. GR2(SO42-) rezultat, a fost folosit ca acceptor al electronului in metabolismul SRB. D alaskensis a fost incubat intr-un mediu mineral cunoscut, continand K2HPO4 (0.5 g/L). Lactatul de Na serveste drept sursa de electroni (3.5 g/L). Pentru a caracteriza produsii sunt utilizate trei metode de investigare : DRX, TMS, TEM. Spectrele Mössbauer au fost masurate prin interpretarea constantei de accelerare - 50 mCi de la o sursa de 57Co.

Pe calculator se vor realiza fitarile cu ajutorul programului « Recolil Software « de la Lagarec si Rancourt, utilizand modelul Lorentzian sau pseudo – metoda Voigt, bazata pe metoda celor mai mici patrate. Datele XDR au fost colectate cu un difractometru D8 Bruker, cu monocromator si detector de pozitie. Sursa de raze x a fost un anod de Co (λ=0.17902 nm). TEM s-a realizat folosind CM 20/STEM Philips cu un voltaj de 200 kV.

Rezultate si discutii

Bioreducerea lepidocrocitelor

Produsul, colorat in verde, format din γ – FeOOH, prin bioreducere, a fost caracterizat prin XRB si TMS. Inregistrarile care s-au obtinut in urma difractiei de raze X, pentru produsii obtinuti dupa 90 zile de incubatie, arata prezenta GR2(SO42-) si a lepidocrocitelor (Figura 1a).

Intervalul experimental (zile) pentru GR2 este similar celui obtinut in conditii biotice si abiotice pentru GR2(SO42-) [2]. Spectrul Mossbauer al fazei de culoare verde, inregistrat la 77 K, poate fi fitat rezonabil (Tabelul 1) cu trei dublete cuadrupol – paramagnetice: D1, D2 si DLepidocrocite (Figura 2a). Dubletele D1 (starea feroasa) si D2 (stare ferica), corespunzatoare GR2 (57 %) si DL sunt atribuite Fe3+ paramagnetic in Lepidocrocite (43 %), cu o mica modificare a izomerului δ (0.47 mm/s) si despicatura cuadrupol cu valoarea ∆ (0.62 mm/s) LA 77 K [2].

Reactivitatea GR2 cu SRB

Pentru GR exista doua tipuri de modele XRD, depinzand de forma anionilor intercalate, care induc secvente variate. GR1 incorporeaza anioni planari sau sferici (Cl-, CO32-), pentru ca in timp ca GR2 insereaza anioni tridimensionali (SO42-), [4]. Compusii GR1 au o structura trigonala cu secventa

Preview document

Monitorizarea transformării structurale a hidroxi - sulfatului în prezența bacteriilor sulfat - reducătoare - Pagina 1
Monitorizarea transformării structurale a hidroxi - sulfatului în prezența bacteriilor sulfat - reducătoare - Pagina 2
Monitorizarea transformării structurale a hidroxi - sulfatului în prezența bacteriilor sulfat - reducătoare - Pagina 3
Monitorizarea transformării structurale a hidroxi - sulfatului în prezența bacteriilor sulfat - reducătoare - Pagina 4
Monitorizarea transformării structurale a hidroxi - sulfatului în prezența bacteriilor sulfat - reducătoare - Pagina 5
Monitorizarea transformării structurale a hidroxi - sulfatului în prezența bacteriilor sulfat - reducătoare - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Monitorizarea Transformarii Structurale a Hidroxi - Sulfatului in Prezenta Bacteriilor Sulfat - Reducatoare.doc

Ai nevoie de altceva?