Pietre Pretioase

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Pietre Pretioase.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Chimie Generala

Extras din document

Mineralele au o compozitie chimica bine determinata si fiecare mineral are o formula chimica proprie. Deoarece fiecare mineral are o compozitie chimica bine determinata atomii elementelor sunt dispusi în retele tridimensionale distincte si regulate. Aceste retele, numite cristale, sunt figuri geometrice cu fetele plane dispuse simetric.Exista 7 sisteme de cristalizare principale: de exemplu diamantul apartine de sistemul cubic, rubinul de cel hexagonal si turcoazul de cel triclinic. Fiecare sistem poate fi descris în functie de simetria sa. Un cristal poate fi identificat dupa nr. axelor de simetrie pe care le are. În sistemul hexagonal (o axa de ordinul 6) pot fi cristalizate minerale ca: berilul (smarald cu impuritati de crom), cuartul, rubinul si safirul.

RUBINUL

Descriere: varietate de corindon (din aceeasi clasa cu safirul). Poate fi confundat cu granatul, spinelul rosu, turmalina rosie.

Culori: rosu, purpuriu, orange, roz, rosu-carmin, rosu cu tenta maronie

Compozitia chimica:

Oxid de Aluminiu - Al2O3

Duritate: 9

Luciu: sticlos, adamantin

Fisiere in arhiva (1):

  • Pietre Pretioase.ppt