Sinteza de Polimeri Conductivi si Caracterizarea Lor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Sinteza de Polimeri Conductivi si Caracterizarea Lor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Chimie Generala

Cuprins

Introducere pag 2
Istoric pag 3
Sinteza polimerilor conductivi pag 4
Caracterizare polimerilor conductivi pag 8
Concluzii pag 9
Bibliografie pag 10

Extras din document

1)Introducere

Polimeri conductivi sunt polimeri organici care conduc electricitate. Acestia au conductivitate metalica sau sunt semiconductori. Cel mai mare avantaj al polimerilor conductivi este cel de obtinere, in mare parte prin dispersie. Polimerii conductivi nu sunt plastici si nici termoplastici, dar ca restul polimerilor sunt materiale organice. Acestia pot avea condutivitate mare electrica, dar nu au proprietati mecanice ca restul polimerilor.

Tipuri de polimeri conductivi:

poliacetilena

polipirol

politiofen

poli 3-hexatiofen

poli 3,4-etandioxitiofen

polianilina

2)Istoric

De-a lungul istoriei s-au facut mai multe cercetari in domeniul polimerilor conductivi, si astfel avem azi o variate de cunostinte despre acestia. Primul polimer conductiv descoperit a fost polianilina la mijlocul secolului al XIX-lea, de catre Letheby. Acesta a raportat ca oxidarea chimica sau electrochimica a produsilor anilinei in mediu acid ii face pe acestia sa aiba culorea albastra.

In 1950 cercetatorii au descoperit ca un compus policiclic a format un semiconductor cu halogeni. In 1970 s-a descoperit ca sarurile de tioften au aproape conductivitate metalica. In 1963 australieni Bolto, DE Weiss au aratat ca polipirolul oxidat si dopat cu iod are o conductibilitate de 8 [Ω cm].

In 1964 au aparut multiple raporturi care care aratau ca produsii obtinuti in urma oxidari poliacetilenei au conductivitate mare, iar in 1977 Alan J. Heeger, Alan MacDiarmid, Hideki Shirakawa au rapotat ca produsii obtinuti prin doparea cu iod si oxidarea poliacetilenei, au de asemenea conductivitate mare. Alan J. Heeger, Alan MacDiarmid, Hideki Shirakawa au primit premiul Nobel pentru descoperirea si dezvoltarea polimerilor conductivi.

3)Sinteza polimerilor conductivi

Dintre toti polimerii conductivi cei mai importanti sunt: polianilina si polipirolul. In continuare vom arata metodele de obtinere a acestor doi polimeri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sinteza de Polimeri Conductivi si Caracterizarea Lor.docx

Alte informatii

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta a Materialelor, Bucuresti