Tipuri de aditivi utilizati in produsele cosmetice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tipuri de aditivi utilizati in produsele cosmetice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. dr. ing. Daniela Șuteu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Chimie Generala

Extras din document

1. Introducere

Dezvoltarea industriei producatoare de cosmetice a condus la o diversificare a tipurilor de produse care au drept scop creșterea atractivității și promovarea sănătății și frumuseții. Un produs cosmetic este acea substanță care intră în contact cu diverse părți externe ale corpului uman, cu scopul principal de a le curăța, a le modifica aspectul, a le proteja și a le menține în bună stare. În ceea ce priveste materiile prime utilizate la fabricarea produselor cosmetice, numite uzual ingrediente cosmetice, acestea pot fi de proveniență natural sau sintetică, fiind diferite de la un produs, la altul. Ele sunt grupate în: substanțe de bază, agenți activi și aditivi.

2. Aditivii cosmetici-Generalități 2.1 Definiție și rol

Aditivii sunt substanțe chimice adăugate într-un anumit produs cu scopul de

a-i ameliora / îmbunătăți anumite proprietăți: gustul, culoarea, stabilitatea, rezistența la alterare, textura, etc. Aditivii cosmetici sunt ingrediente auxiliare prezente în toate tipurile

de formulări, având unul din următoarele roluri: facilitarea transportului substanței active din produsul cosmetic, îmbunătățirea eficienței și asigurarea controlului bioaccesibilității, uniformitatii si/sau caracteristicilor de curgere, cresterea stabilității pricipiilor active, facilitarea condiționării sub diferite forme, mărirea valabilității produsului datorită acțiunii antimicrobiene sau antioxidante, asigurarea condițiilor de calitate, rol în estetica produsului prin mascarea unor caracteristici

neplăcute sau prin crearea unor forme de prezentare atrăgătoare pentru consumator. 2.2. Impactul asupra sănătății

În ceea ce privește impactul aditivilor asupra sănătății, aditivii admiși prin legislația în vigoare, nu sunt periculoși și nu afectează sănătatea consumatorilor dacă sunt respectate două condiții: să fie utilizați numai în produsele menționate și în produsele respective să nu depășească limita maximă admisă.

2.3. Selectarea aditivilor

Alegerea aditivilor unei formule cosmetice este ghidată în esență de compatibilitate. Prin compatibilitate se înțelege nu numai perfectă toleranță, ci chiar afinitatea restrânsă cu constituenții părții corpului cu care produsul cosmetic va fi pus în contact. Această afinitate se corelează cu originea biologică a diferiților compuși utilizați.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de aditivi utilizati in produsele cosmetice.docx

Bibliografie

1. “ Aditivi pentru produsele farmaceutice și cosmetice”-Curs, Prof. Dr. Ing. Daniela Suteu;
2. “Necesitatea aditivilor în produsele cosmetice”- Referat;
3. https://www.elemental.eu/ro ;
4. www.regielive.ro