Analiza microbiologica si fizico-chimica a probelor de apa recoltate din izvoare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza microbiologica si fizico-chimica a probelor de apa recoltate din izvoare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Chimie Organica

Extras din document

Apa Potabila

Prin apă potabilă se înțelege apa destinată consumului uman. Aceasta poate fi:

orice tip de apă în stare naturală sau după tratare, folosită pentru băut, la prepararea hranei ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei și indiferent dacă este furnizată prin rețea de distribuție, din rezervor sau este distribuită în sticle ori în alte recipiente;

toate tipurile de apă folosită ca sursă în industria alimentară pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substanțelor destinate consumului uman.

Microorganizmele cel mai des intalnite in apa potabila

1. Escherichia coli

Cea mai cunoscută bacterie care poate fi identificată în apa potabilă este Escherichia coli, cunoscută cu numele de E.coli, bacterie care poate fi găsită inclusiv în alimente. Fiecare țară are stabiliți indicatori proprii, între limitele cărora se consideră că apa întrunește condițiile necesare pentru a putea fi consumată. Bacteria E.coli afectează grav funcționarea organismului și poate determina apariția gastroenteritei, infecțiilor de tract urinar, meningitei și a șocului septic.

2. Salmonella

O altă bacterie cunoscută care poate fi identificată în apa este Salmonella, microorganism „vinovat” de răspândirea toxiinfecțiilor alimentare. Salmonella este întâlnită mai ales în râuri, lacuri sau fântâni cu apă infectată, surse de alimentare care nu au fost tratate corespunzător. Salmonella afectează mai ales copii, bătrânii sau persoanele cu afecțiuni cronice, considerate categorii de risc.

3. Cryptosporidium

Cryptosporidium, un microorganism întâlnit mai rar în apa de băut, poate determina apariția gastroenteritei. De cele mai multe ori, însă, bacteria este distrusă de instalația de purificare a apei și nu mai ajunge la robinet.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza microbiologica si fizico-chimica a probelor de apa recoltate din izvoare.pptx