Ascorbat Oxidaza

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Ascorbat Oxidaza.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Chimie Organica

Cuprins

CAP.1:ENZIME-DEF. SI CARACTERISTICI
CAP.2 :OXIDO-REDUCTAZE
CAP.3 :ASCORBAT-OXIDAZA
CAP.4 :METODE DE DETERMINARE A AAO
CAP.5 :IMPORTANTA ENZIMEI AAO
CAP.6 :BIBLIOGRAFIE

Extras din document

CAP.1

ENZIMELE-DEF. SI CARACTERISTICI

Enzimele sunt catalizatori biochimici propriu-zisi, asadar sunt compusi care maresc viteza reactiilor chimice ce se desfasoara in sistemele biologice, fara sa se consume in cursul lor.S-au efectuat lucrari numeroase de-a lungul anilor dovedindu-se prin acestea ca enzimologia constituie studiul bazelor moleculare ale vietii. Enzimele sunt probabil mai importante decat orice alt element activ ca ajutor al digestiei si sanatatii. Pana acum s-a aratat ca sute de enzime au un rol vital in construirea sanatatii, datorita contributiei lor la procesul de digestie.Ele functioneaza ca un catalizator care face ca celulele corpului sa functioneze eficient. Din momentul nasterii, enzimele fac viata posibila prin actiunile lor, reparand si construind corpul si celulele creierului. Enzimele sunt substante proteice care catalizeaza reactii se sinteza sau de degradare din celule.

CARACTERISTICILE ENZIMELOR :

- sunt proteine ;in structura lor au o componenta proteica numita apoenzima,sunt enzime care prezinta si o alta componenta decat cea proteica(cofactorul enzimatic)-deci prezinta caracteristicile proteinelor si anume :~au masa moleculara mare ~sunt termolabile ~nu sunt dializabile ~actioneaza in anumite intervale pe ph

- sunt catalizatori,respecta conditiile catalizei : ~creste viteza de reactie ~nu modifica natura reactie catalizate ~nu modifica echilibrul termodinamic al reactiei

- prezinta caracteristici pe care le individualizeaza : ~specificitate de actiune ~specificitate de substrat

CAP.2

OXIDO-REDUCTAZE

Se cunosc in prezent cateva sute de enzime dar , avand in vedere complexitatea proceselor chimice care au loc in organismele vii, nr. enzimelor aparut in natura trebuie sa fie mult mai mare.

Structura enzimelor este prea putin cunoscuta pt. a putea servi ca baza a unei clasificari, de aceea enzimele se clasifica dupa tipul reactiilor pe care le provoaca sau dupa substraturile asupra carora actioneaza. Dupa o clasificare mai noua(Union of Biochemistry Commission of Enzymes 1961) enzimele sunt impartirte in sase clase:

1.Oxido-reductaze

2.Tranferaze

3.Hidroraze

4.Liaze

5.Izomeraze

6.Ligaze(sintetaze)bstraturile asupra carora actioneaza.

Clasa Oxido-reductazelor se imparte in:

- transhidrogenaze anaerobe

- transelectronaze

- oxidaze

- peroxidaze

- catalaze

Oxido-reductazele sunt enzime ce catalizeaza reactii de oxidare sau de reducere.

TRANSHIDROGENAZELE sunt enzime care catalizeaza reactii de oxido-reducere prin transfer de hidrogen.

TRANSELECTRONAZELE sunt enzime care catalizeaza reactii de oxido-reducere prin transfer de electroni.

OXIDAZELE sunt enzime care catalizeaza reactii de oxido-reducere prin transfer de hidrogen sau de electron si care folosesc ca acceptor oxigenul molecular.

PEROXIDAZELE SI CATALAZELE sunt enzime ce catalizeaza reactii de oxido-reducere in care acceptorii sunt peroxizi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ascorbat Oxidaza.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICAL VETERINARE FACULTATEA DE BIOTEHNOLOGII SPECIALIZAREA:BIOTEHNOLOGIE INDUSTRIALA