Metanol din biomasa

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Metanol din biomasa.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Chimie Organica

Cuprins

1. Introducere 3
2. Metanol pe bază de biomasă și deșeuri 4
3. Tipuri de biomasa 6
a) Deseuri Agricole 6
b) Deseuri forestiere 7
c) Acvacultura 7
1. Plante de apa 7
2. Alge 8
4. Gazeificarea 8
5. Productia din gaz de sinteza 10
6. Tipuri de reactoare 11
7. Utilizari 12
8. Concluzii 14
9. Bibliografie 14

Extras din document

1. Introducere

Metanolul este una dintre cele mai importante și versatile platforme de produse chimice pentru industria chimica. Acesta este utilizat în principal pentru producerea altor substanțe chimice, cum ar fi aditivi pentru benzină, solvenți, sau utilizate în procesul de producție de biodiesel. Eforturile actuale de cercetare se concentrează în special asupra modului de a utiliza metanol pentru a produce combustibili de transport (de exemplu, după conversia la dimetil eter) și materiale plastice.

Actuala producție globală de metanol este de aproximativ 45 de milioane de tone pe an, și se bazează în mare parte pe combustibili fosili, în principal, gaze naturale. Cu toate acestea, metanolul poate fi de asemenea produse din alte materii prime cu conținut de carbon, inclusiv biogaz, biomasă, fluxurile de deșeuri și CO2. Bio-metanol este chimic identic cu metanolul convențional. Principalul avantaj al bio-metanolul este reducerea utilizării combustibililor fosili și a emisiilor de gaze cu efect de seră, în comparație cu producția de metanol convenționale, precum și posibilitatea de a converti în bio-metanol (prin gazeificare) o serie de materii prime regenerabile.

Utilizarea biomasei crescute la nivel local pentru producerea metanolului poate face țarile mai puțin dependente de importurile de energie fosilă, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în comparație cu producția metanolului din combustibili fosili și ar putea stimula economiile locale și a ocupării forței de muncă.

Cu toate acestea, utilizarea materiilor prime de biomasei pentru producerea de bio-metanol poate concura cu utilizarea biomasei pentru alte produse și mărfuri astfel biocombustibili utilizare pentru transport, energie electrică și termică din biomasă și alte produse pe bază de biomasă, cum ar fi biogaz, produse chimice și materiale plastice.

Rezervele de combustibii fosili sunt inca foarte mari .dar sunt totusi finite si in scadere.Exploatarea de resuse neconventionale cum a fi gaze de sist,uleiuri grele,nisipuri gudronate,ulei strans si hidrati de metan ,ar putea creste semnificativ cantitatile de metan si alti combustibili fosili disponibili omenirii.Procesele innovative continua,de asemena,sa fie explorate,in special pentru transofrmarea facila a metanului in combustibili lichizi usor de manevrat,in special metanol.Acestea,nu vor rezolva problema cresterii concentartiei de CO2 in atmosfera si efectul negative asupra climatului global. Și chiar dacă metanul, "cel mai curat” dintre combustibilii fosili, eliberează mai puțin CO2 decât cărbunele sau petrolul, utilizarea sa sporită pentru a satisface nevoile tot mai mari de energie ale lumii inca va produce cantități mari de CO2. Chiar scăderea scurgerilor de metan în timpul producției, distribuției și utilizării ar putea elimina, în esență, avantajele acestui combustibil în comparație cu cărbunele și petrolul,Astfel că sunt necesare noi căi pentru a atinge apetitul tot mai mare al energiei ,fără a afecta negativ mediul înconjurător. Metanolul ar trebui, prin urmare, să fie produs din surse care eliberează doar cantități minime de CO2 și, eventual, niciunul. În acest sens, utilizarea biomasei este o opțiune, deși resursele naturale vor putea, în cel mai bun caz, să acopere doar o parte din nevoile noastre Reciclarea CO2 pentru combustibili și materiale utilizând orice sursă alternativă de energie disponibilă oferă o aplicabilitate mai largă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metanol din biomasa.docx

Bibliografie

1. Shiying Yang, Baoxia Li, Jingwei Zheng, Ranjith Kumar Kankala,”Biomass-to-Methanol by dual-stage entrained flow gasification”, Journal of Cleaner Production 2018
2. N.S. Shamsul, S.K.Kamarudin, N.A.Rahman , N.T.Kofli ,” An overview on the production of bio-methanol as potential renewable energy”,2012
3. Leonie E. Lücking,”Methanol Production from Syngas”, Delft University of Technology,2017
4. Ullman’s Encyclopedia of Industrial Chemistry,”Methanol”
5. Francesco Dalena, Alessandro Senatore, Alessia Marino, Amalia Gordano,
Marco Basile, Angelo Basile,” Methanol Production and Applications:
An Overview”, University of Calabria, Rende, Italy †Institute on Membrane Technology (ITM-CNR), Rende, Italy