Reciclarea Polimetil Metacrilatului

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2018
Mărime: 156.94KB (arhivat)
Publicat de: Titus Pană
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sorina Gârea
Universitatea Politehnica Bucureşti Chimie Aplicată şi Stiinţa Materialelor

Extras din referat

Secolul XXI se confrunta cu transformari de anvergura atat in stiintele naturii cat si la nivel social, economic, uman. Societatea tinde spre informatizare si globalizare a schimburilor comerciale datorita dezvoltarii si integrarii pe verticala respectiv pe orizontala a proceselor de productie avansate ce inglobeaza ultimele inovatii ale stiintei si tehnologiei. Ca orice transformare impactul asuprea mediului, dezvoltarii sociale, sanatatii, dezvoltarii demografice respective a necesarului de energie, este considerabil. Asistam la transformari si crize de neimaginat altadata: reducerea considerabila a combustibililor fosili, noi tipuri de boli, epidemii care altadata erau necunoscute, modificari drastice in mediu datorita noxelor si deseurilor, etc.

Cum actionam sa prevenim? Cum monitorizam aceste fonomene? Ce solutii avem pentru surse noi de energie si combustibili ecologici? Cum reintegram deseurile?

Un raspuns categoric nu exista iar lucrurile trebuiesc privite in dinamica dezvoltarii societatii care este o societaste de consum adica, lucrurile bune astazi, devin neutilizabile maine, datorita aparitiei altora mai performante.

Tot ce putem face, este sa incercam sa reciclam deseurile si chear a produselor ce nu ne mai sunt de folos.

Reciclare – operatiunea de reprelucrare într-un proces de productie a deseurilor pentru scopul original sau pentru alte scopuri.

Reciclarea materialelor plastice s-a dezvoltat constant si se realizează într-o gama largă în multe ţări. Exista încă probleme tehnice, economice şi structurale de depăşit, dar posibilităţile sunt vaste.Cu toate că unele mase plastice pot părea identice, de fapt sunt grupe de materiale diferite cu o structură moleculară diferită. Reciclarea depinde de procesul de a le separa pe fiecare in parte. Aceasta poate fi obţinuta în mod eficient în fabricile unde materialele reciclabile generate în procesul de producţie sunt uşor de separat.

Utilizarea materialelor plastice prezinta probleme de identificare, separare si de contaminare. Dar acolo unde sunt suficiente cantitati de materiale reciclabile clasificabile, de exemplu ambalaje de paleti sau saci utilizati in industrie sau agricultura, reciclarea este realizata cu succes. Cele mai scumpe produse secundare din plastic, precum cele ce provin din calculatoare, fotocopiatoare si o gama larga de echipamente electronice similare, sunt foarte solicitate. Spectrometrul este una din tehnicile utilizate pentru a asigura precizia identificarii acestor materiale care, dupa procesare, sunt deseori folosite in manufacturarea echipamentelor electronice si electrice noi.

Reciclarea schimba proprietatile mecanice ale maselor plastice, astfel incat nu poate fi posibila reciclarea unor cantitati mari de un anumit tip reintegrandu-le imediat in acelasi proces de productie. In unele sectoare, prejudecatile impotriva materialelor secundare ramane un obstacol important in reciclarea plasticului, dar aceasta atitudine se schimba rapid o data cu luarea in considerare a protectiei mediului si a altor influente.

Recuperarea ambalajelor de plastic reprezinta cea mai mare provocare in realizarea economica privind colectarea de material suficient segregat pentru a face reciclarea viabila. Costul de colectare a materialelor in cantitati mici de la o multitudine de surse este principalul obstacol in dinamizarea progresului in reciclarea multor polimeri.

Reciclarea diferitelor tipuri de plastic prezintă o problema in ceea ce priveşte incompatibilitatea polimerilor. Oricum, introducerea aşa - numiţilor " Compatibilizatorii" care creează stabilitate polimerică între legăturile dintre structura diferită a moleculelor a maselor plastice, facilitează utilizarea de combinaţii. Compatibilizatorii pot face deja posibila producerea unui tip de aliaje din plastic din materiale de calitate inferioara.

Preview document

Reciclarea Polimetil Metacrilatului - Pagina 1
Reciclarea Polimetil Metacrilatului - Pagina 2
Reciclarea Polimetil Metacrilatului - Pagina 3
Reciclarea Polimetil Metacrilatului - Pagina 4
Reciclarea Polimetil Metacrilatului - Pagina 5
Reciclarea Polimetil Metacrilatului - Pagina 6
Reciclarea Polimetil Metacrilatului - Pagina 7
Reciclarea Polimetil Metacrilatului - Pagina 8
Reciclarea Polimetil Metacrilatului - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Reciclarea Polimetil Metacrilatului.doc

Te-ar putea interesa și

Managementul Mediului

Capitolul 1 MANAGEMENTUL MEDIULUI: OBIECT DE STUDIU 1.1 MANAGEMENTUL MEDIULUI: DEFINIŢIE, TRĂSĂTURI. Managementul mediului reprezintă metoda...

Ai nevoie de altceva?