Recenzie - Agent-based simulation of alternative classroom evacuation scenarios

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Cibernetică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 2469
Mărime: 22.02KB (arhivat)
Cost: 3 puncte

Extras din document

Despre ce este vorba in acest articol? În acest articol, este prezentat scenariul evacuării unei săli de clasă în caz de urgență. Din cauza creșterii numărului de accidente în rândul elevilor și studenților, cauzate de diverse urgențe, problematica evacuării în siguranță a început să fie tratată cu mai mult interes, atât de oficialii școlilor, cât și de arhitecți. Simpla respectare a parametrilor de construcție nu asigură certitudinea evacuării sigure în caz de urgență. Astfel, a fost introdus un nou model folosind aplicația Netlogo, pentru a investiga corelația dintre eficiența evacuării și structura sălilor de clasă.

De ce este necesara prezenta cercetare? Organizarea unor rute eficiente de evacuare în interiorul clădirilor, în special cele dens populate precum școlile, este un aspect foarte important pe care arhitecții îl iau în calcul. Cu toate acestea, din cauza necunoașterii exacte a comportamentului uman, arhitecții se bazează, în principiu, pe statistici și nu pe utilitatea practică a acestora. Deși unele cercetări permit participarea explicită a oamenilor în testele de evacuare și drept urmare crearea unui tipar, această metodă este și periculoasă și costisitoare, deoarece supune indivizii la nenumărate riscuri.

În cadrul modelului virtual, principalul dezavantaj constă în comportamentul diferențiat al oamenilor, ceea ce poate crea deviații în analizarea rezultatelor. Cu toate acestea, principiul de bază al acestei metode de cercetare este de a stabili o serie de reguli comportamentale pentru agenți, bazate pe experiențe reale și de a-i lăsa pe aceștia să interacționeze liber în mediul virtual.

Principalul obiectiv al acestei cercetări este de a utiliza Netlogo pentru a simula situații de risc în săli de clasă cu structuri diferite și a compara performanțele fiecăreia din mai multe unghiuri.

Enumerati alte cercetari din aceeasi arie prezentate in articol Integrarea cercetarii de evacuare în tehnicile de modelare pe bază de agenți necesită o întelegere detaliată a mecanismelor de luare a deciziilor și transformarea lor în limbaje de programare.

Conform cercetării lui Craig (1987), tiparele obișnuite de mișcare folosite în procesele de evacuare sunt determinate în principal de “forța socială” și sunt puternic conectate cu așa-zisul instinct sau comportament de” turmă”. În mod similar, Colin și Tony (2005), au stabilit un model de evacuare a unei mulțimi de agenți pentru a analiza corelația dintre puterea de înaintare și densitatea populației. Su et al. (2008) a utilizat modelul pentru a analiza performanța mai multor planuri de evacuare a unui spital, în cazul unui atac terorist. Spre deosebire de ceilalți, Xiaohui et al. (2012) a creat un nou set de standarde de evaluare, pentru a ajuta agenții să decidă care este cel mai potrivit loc prin care pot ieși în siguranță.

Există savanți care au obținut rezultate uimitoare combinând tehnicile de modelare pe bază de agenți cu cercetările de evacuare. Spre exemplu, Tariq et al. (2010) a creat un scenariu de explozie în Netlogo și a schimbat în mod aleator locația de salvare de fiecare dată pentru a observa modul în care se modifică rezultatele evacuării, iar Vani și Sumam (2013) și-au concentrat atenția asupra analizării impactului diferitelor comportamente de evacuare și măsurării eficienței în ceea ce privește rata de evacuare.

Preview document

Recenzie - Agent-based simulation of alternative classroom evacuation scenarios - Pagina 1
Recenzie - Agent-based simulation of alternative classroom evacuation scenarios - Pagina 2
Recenzie - Agent-based simulation of alternative classroom evacuation scenarios - Pagina 3
Recenzie - Agent-based simulation of alternative classroom evacuation scenarios - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Recenzie - Agent-based simulation of alternative classroom evacuation scenarios.docx

Ai nevoie de altceva?