Ambalarea Preparatelor din Carne

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Ambalarea Preparatelor din Carne.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Schileru Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comert, Industria Alimentara

Cuprins

Introducere pag 1
Capitolul I
Aparate utilizate la ambalarea preparatelor din carne pag 2
Capitolul II
Materii prime auxiliare folosite la fabricarea preparatelor din carne pag 3
Capitolul III
Carnea refrigerată: soluții și tendințe in ambalare pag 4
Capitolul IV
Păstrarea prospețimii și prevenirea degradării alimentului pag 4
Concluzii pag 5
Bibliografie pag 5

Extras din document

Introducere

Evoluția tehnologiei și diversificarea producției și a consumului de bunuri, implicarea din ce în ce mai multă în schimburile internaționale, introducerea pe scara tot mai largă a cuceririlor tehnico-științifice contemporane precum si apariția unor forme mai rapide și eficiente de servire în comerț a determinat o dezvlotare și modernizare și perfecționare a tehnicii ambalării.

Ambalarea produselor alimentare reprezintă un factor important ce influențează calitatea mărfurilor precum si vânzarea acestora. În zilele noastre cumpărătorii au tendința de a achiziționa produsele frumos ambalate precum și pe cele pe care le văd mai des comercializate în televiziune, în reviste etc. Aspectul estetic al ambalajelor a început sa devină mai important pentru cumpărători decât conținutul produsului sau modul cum este acesta ambalat.

Preparatele din carne sunt unele dintre alimentele de bază ale alimentației umane deoarece reprezintă o sursă importantă de proteine de calitate superioară, de vitamine si de elemente minerale.

Capitolul I

Aparate utilizate la ambalarea preparatelor din carne

Concurența dintre firmele care activează în domeniul ambalării preparatelor din carne a condus la crearea unor dispozitive tot mai performante oferind astfel un caracter dinamic sectorului ambalării acestor produse. S-a lucrat la creearea unor aparate care să fie eficiente din punct de vedere economic dar care să satisfacă și nevoile consumatorilor. De exemplu, unul dintre cele mai noi concepte din domeniul ambalării preparatelor din carne îl reprezintă ambalajul pentru marinată cu două compartimente Cryovac Acesta permite păstrarea produsului proaspăt pentru o perioadă îndelungată de timp.

De asemenea pentru etichetarea produselor din carne, cea mai modern mașină de pe piață este reprezentată de CL 600. Această mașină de tipărit imprimă rapid etichete de până la 50x20x178 mm, din orice material, printând cu jet de cerneală până la 200 mm pe secundă și are o memorie de 18 MB care permite stocarea unui număr mare de tipuri de etichete și de caracteristici grafice.

Dispozitiv de tipărit Sato

Sursa: www.satoeurope.com

O altă metodă ingenioasă de ambalare a produselor din carne o reprezintă foliile absorbante Dri-Fresh Resolve ale companiei britanice Sirane, rezultat al unor cercetări de trei ani. Aceste folii sunt fabricate din materiale celulozice și acoperite cu un strat biopolimeric, printr-o tehnologie patentată, fără utilizarea de material de lipit. Fabricate pentru ambalarea cărnii roșii, foliile Dry-Fresh elimină complet neajunsul suprafețelor decolorate și se biodegradează în mai puțin de 60 de zile, ceea ce le face ideale pentru expunerea cărnii în galantar sau pentru tăvi ambalate. Foliile sunt distribuite în role având un grad de absorbție cuprins între 800 și 5000 de centimetrii cubi.

Datorită faptului că este unic pe piață, păstrând carnea marinată în două compartimente diferite, interconectate, ambalajul Cryovac este câștigător al premiului pentru inovație tehnică acordat de Flexible Packaging Association (FPA).

Ambalaj de marinare Cryovac „la cerere”

Sursa: www.satoeurope.com

Capitolul II

Materii prime auxiliare folosite la fabricarea preparatelor din carne

Materiile prime auxiliare care detrmină calitatea, gustul, mirosul, culoarea și celelalte însușiri fizico-chimice și organoleptice ale produselor finite și materialele necesare pentru fabricarea preparatelor din carne se clasifică astfel: materii ce intră în compoziția preparatelor (sare, azotat de sodium, azotit de sodium, amestec de polifosfați de sodium, făină de soia etc.) și materiale pentru formarea, legarea și ambalarea produselor (membrane, sfoară, carton, lemn, table, material plastic etc.).

Fisiere in arhiva (1):

  • Ambalarea Preparatelor din Carne.docx