Analiza Comparativa a Aspiratoarelor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Comparativa a Aspiratoarelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Etapa I: Alegerea marfurior industrial oferite pe piata de mai multe firme concurente.Aceste marfuri se afla in aceeasi grupa sau subgrupa in functie de destiantie.

Am ales ca tema a proiectului aspiratoarele de praf.Lucrarea este structurata în 9 etape tocmai pentru a le pune mai bine în evidenta caracteristicile,utilitatea si alte date ce ne vor ajuta sa alegem mai bine un produs, analizandu-l calitativ.Noi am ales sa vorbim despre aspiratoarele urmatoarelor firme:Panasonic, LG, Zanussi, Electrolux, Samsung, Philips.

Prezentare generala.

In zilele noastre, o necesitat o reprezinta aspiratorul, cu ajutorul caruia curatenia unei incaperi se realizeaza fara prea mult efort. Aspiratorul reprezinta una dintre cele mai bune inventii ale secolului nostru. Oricine a înteles de ce este atat de important acest aparat cu ajutorul caruia poti sa lustruiesti încaperea in care locuiesti in cateva minute.

De la aspiratoarele cu saci din material textil, de folosinţă îndelungată, s-a ajuns la filtre pentru praf, aspiratoare cu sisteme de spălare sau chiar la aspiratoare robot, care-şi fac treaba singure, fără prea mult efort din partea noastră.

Producătorii de electrocasnice, dornici să satisfacă cerinţele consumatorilor, le răspund acestora cu diferite modele de aspiratoare, unul mai performant ca celălalt. Aspiratoare silenţioase, dotate cu sisteme de spălare sau cu sisteme de filtre ce reţin în interior particulele de praf cu dimensiune de până la un micron, aspiratoare fără sac sau cablu, aspiratoare ce absorb praful ascuns adânc în interiorul covorului, toate acestea se găsesc acum pe piaţă, fiind accesibile tuturor cumpărătorilor.

Alegerea aspiratorului nu e însă întotdeauna uşoară. Diversitatea de modele, funcţii şi designuri ne pot induce uşor în eroare.

Aspiratoarele de praf electrice sunt destinate colectarii prafului si a impuritatilor de pe diferite obiecte casnice si din incaperi. Unele tipuri de aspiratoare pot efectua si alte operatiuni : de pulverizare, de spalare, de vopsire. Aspiratoarele se clasifica astfel :

1 dupa forma constructiva si fluxul de aer :

2 aspiratoare cu flux orizontal ;

3 aspiratoare cu flux vertical.

4 dupa modul de utilizare :

5 aspiratoare cu mobilitate redusa (Vifor, Buran) ;

6 aspiratoare mobile ( Samsung TC-9014 ; Rowenta Ambia) ;

7 aspiratoare de mana (Rowenta AC-220).

8 dupa modul de colectare a prafului :

9 aspiratoare cu colectarea aerului pe filtru ;

10 aspiratoare cu colectarea aerului cu praf exterioara filtrului (in sac colector alaturat);

11 aspiratoare cu colectarea prafului prin filtru si sac.

12 dupa complexitatea operatiilor pe care le efectueaza :

13 aspiratoare de praf simple, clasice: Rowenta-Ambia RS180, Spacio RS-605, Goldstar-V-2600 THE, Philips-HR8837;

14 aspiratoare pentru praf si lichide :Moulinex Q89, Rowenta aqua-cleanetteAC-220, AC-120 ;

15 aspiratoare de praf multifunctionale (cu spalator de covoare, aspirator de praf si mizerie grosiera, spalator de geamuri) Rowenta Bully 4 in1 RB-809, Bully 5 in 1 RB-829, Multicraft RU-100, Moulinex YO5-Super trio Compact 400 si Y04 Super Trio Compact 200, Philips Triathlon HR 6853.

Aspiratoarele functioneaza prin crearea unei depresiuni in interiorul corpului aparatului in care aerul este aspirat cu praful si impuritatile detasabile. Impuritatile sunt retinute pe un filtru, iar aerul trece mai departe si raceste motorul, fiind apoi refulat in exteriorul aparatului.

Partile componente ale unui aspirator de praf sunt :

a. carcasa aspiratorului ;

b. filtru sau sac pentru praf ;

c. turbina ;

d. motorul electric ;

e. accesoriile de absorbtie :

1 cordon de aspirare ;

2 tuburi de extindere ;

3 maner de prindere a tuburilor ;

4 perii - pentru aspirat covoare ;

- pentru tapiterie ;

- pentru suprafete netede si lucioase ;

- pentru calorifere ;

1 piese de alimentare cu curent electric.

a. Carcasa poate fi metalica sau din material plastic si contine piesele principale ale aspiratorului. Aici se gasesc :indicatorul de praf, butonul de deschidere, butonul de derulare a cordonului. Forma carcasei determina aspectul exterior si posibilitatea de manevrare (purtare in mana, tragere).

b. Turbina in forma de disc cu palete, fiind rotit cu viteze mari, creeaza o depresiune pe una din fetele sale, refuland aerul cu presiune pe cealalta parte si obligand-ul sa circule fortat

c. Motorul electric de mare turatie, in functie de tipul aspiratorului, are o putere intre 500-1600W.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Aspiratoarelor.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice din Bucuresti Facultatea de Comert