Analiza Comparativa a Calitatii Autoturismelor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Comparativa a Calitatii Autoturismelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ion Stanciu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Comert, Marketing, Management, Merceologie

Extras din document

Analiza comparative calitativa a autovehiculelor

Capitolul I – Introducere teoretica privind avantajele utilizarii indicatorului sintetic al calitatii.

Avantajele indicatorului complex (sintetic) al calitatii si eficientei economice,fata de alte modalitati de exprimare, sunt :

• -Are o sfera larga de utilizare pentru analiza comparativa a mai multor autovehicule din aceeasi grupa sau subgrupa, avand referential un produs sau serviciu considerat etalon.

• Ia in calcul caracteristicile de calitate ponderate dupa importanta lor,folosind in acest scop una din metodele expertizei sau matriciala pentru cresterea obiectivitatii acordarii coeficientilor (ponderilor)

• -Permite compararea autovehiculelor a caror caracteristica este exprimata numeric sau notional ( in acest ultim caz,aprecierile caracteristicilor psihosenzoriale se convertesc in note sau puncte)

• Grupeaza caracteristicile in doua categorii,in functie de sensul in care influenteaza calitatea,si anume : direct proportionale ( ex. Consum carburant, confort) sau invers proportionale cu marimea calitatii ( ex. Randamentul motorului)

• Ia in calcul si marimea costului sau a pretului de vanzare,ceea ce permite ierarhizarea autovehiculelor sau serviciilor dupa raportul calitate/pret).

• Sintetizeaza valorile tuturor caracteristicilor luate in analiza intr-o singura valoare,permitand astfel o ordonare mai buna decat in cazul utilizarii metodei clasice cand se compara fiecare caracteristica a produselor analizate fata de aceleasi caracteristici ale produsului/serviciului de referinta.

• -Permite utilizarea unor programe la calculator (aceasta necesita construirea unei baze de date privind calitatea si pretul produselor concurente),determinand o reducere a timpului de analiza si o crestere a gradului de precizie in ierarhizarea produselor dupa raportul calitate/pret.

Capitolul II – Prezentarea produsului si a grupei de produse

2.1 Firmele care produc si comercializeaza autovehicule

Principiul de functionare al autovehiculului

Principiul care sta la baza functionarii acestor autovehicule este acela al combustiei interne sau prin injective. comprimarea unui gaz conduce la creşterea temperaturii sale, aceasta fiind metoda prin care se aprinde combustibilul în motoarele diesel. Aerul este aspirat în cilindri și este comprimat de către piston până la un raport de 25:1, mai ridicat decât cel al motoarelor cu apindere prin scânteie. Spre sfârșitul cursei de compresie, motorina este pulverizată în camera de ardere prin intermediul unui injector. Motorina se aprinde la contactul cu aerul care a fost încălzit până la o temperatura de circa 700-900°C (1300–1650°F). Arderea combustibilului duce la cresterea temperaturii şi presiunii, punând în mișcare pistonul. Biela transmite forța pistonului către arborele cotit, transformând mișcarea liniară în mișcare de rotație.

Aspirarea aerului în cilindri se face prin intermediul supapelor, dispuse la capătul cilindrului. Pentru mărirea puterii, majoritatea motoarelor diesel moderne sunt supraalimentate cu scopul de a mări cantitatea de aer introdusă în cilindri. Folosirea unui răcitor intermediar pentru aerul introdus în cilindri crește densitatea aerului și conduce la un randament mai bun. Atunci când afară este frig, motoarele diesel pornesc mai greu deoarece masa masivă a metalului blocului motor {format din cilindri şi chiulasă) absoarbe căldura produsă prin compresie, împiedicând aprinderea. Unele motoare folosesc dispozitive electrice de încălzire, denumite bujii cu incandescență, ajutând la aprinderea motorinei la pornirea motorului diesel.

Caracteristicile generale ale produsului se pot clasifica dupa mai multe criterii ce ajuta la determinarea calitatii.

A) Dupa aportul pe care il au la satisfacerea necesitatii clientului:

• Tehnico-functionale: - puterea motorului(CP)

- cilindree (cm3)

- viteza( mile/h; km/h)

-timpul de acceleratie de la 0-100km/h (sec)

• Economice: - consum de carburant (L/100km)

-cheltuieli de mentenanta

-aerodinamicitatea

• Psihosenzoriale: - design interior- cadrane de bord

-pedalier metalic

• Ergonomice: - servodirectie

-dotare cu airbag, centura de siguranta, bara de protectie

-computer de bord

• Ecologice: -nivel de zgomot redus

- tipul combustibilului: benzina/motorina

- noxele emise

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Calitatii Autoturismelor.doc

Alte informatii

Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” Facultatea de Management Turistic si Comercial